Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, βλέποντας τις εικόνες αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ, ανατρίχιασε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου για τα όσα διαδραματίστηκαν στην σχετικά πρόσφατη κατάληψη αλλά σίγουρα, κανείς από τους ”απέναντι”, δεν κερδίζει σε χυδαιότητα τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη που για ακόμη μία φορά, επέλεξε να δείξει το άλλο του πρόσωπο. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε αν έχει άλλο.

Από την εκπομπή του στο Θέμα Radio 104.6, μιλώντας για την λήξη της κατάληψης της πρυτανείας στο ΑΠΘ, με γελάκια και με διάθεση να αστειευτεί με κάτι που δεν χωρά πλάκα, είπε τα εξής:

”Στο Α-Που-Θου να συγχαρούμε την κατάληψη της Πρυτανείας, που ήταν οι ίδιοι με την προηγούμενη κατάληψη της Πρυτανείας, η οποία αποχώρησε με βεγγαλικά και με τραγούδια. Ήταν οι αγωνιστές που είχαν καταλάβει την Πρυτανεία, αφού έβγαλαν πάλι και ένα λόγο, παίνεψαν τον εαυτό τους, είπανε και τα πομπώδη, είπανε και τα ηρωικά τα γνωστά και φύγανε.

Αλλά εγώ αναρωτιέμαι το εξής: Αν έφυγαν μόνοι τους και ήρεμα και με ευγενικό τρόπο, παρά τα πομπώδη κτλ… Πράγμα που σημαίνει βεβαίως ότι το ξύλο που φάγανε πριν μια βδομάδα, δέκα μέρες, έπιασε τόπο. Διότι ο άλλος, αν έχει φάει την μπούφλα και αν έχει φάει τη σφαλιάρα και αν έχει φάει και την κλοτσιά, σου λέει: ωραία παιδιά, εντάξει ο ηρωισμός και ο αγώνας, αλλά μαλακά-μαλακά. Γιατί άμα σε αρχίσουν και μας βαράνε συνέχεια, δεν έχει άκρη. Αυτό να το λέμε. Τουλάχιστον απέδωσε το ξύλο που έφαγαν στην πρώτη κατάληψη”.

https://t.co/j9v6daqd2o

 

Κακό χιούμορ, εκτός τόπου και πραγματικότητας σχόλιο και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Ή μήπως έχει τελικά; Σε ένα σοβαρό ζήτημα, με ξύλο και χημικά που δέχθηκαν οι φοιτητές, το μόνο που έλειπε, ήταν να ακούσουμε το γνωστό, ”το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο”. Εντάξει, δεν είμαστε και πολύ μακριά, σύμφωνα με τον Γιάννη Πρετεντέρη, ” έπιασε τόπο το ξύλο στο ΑΠΘ”.