Τα περιστατικά με τους αρνητές του κορονοϊού στη χώρα μας ή με τα άτομα που ”αντιστέκονται” στα self tests και τα βαφτίζουν νέες ”Μπουμπουλίνες’’ με σημαίες και με τραγούδια, δεν έχουν τελειωμό. Το τελευταίο διαμαντάκι μάς έρχεται από το νοκοσομείο Αττικόν αφού σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, μέλη του προσωπικού αλλά και γιατροί προπηλακίστηκαν από συγγενείς ασθενούς που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Αττικόν, το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή, όταν συγγενής ασθενούς που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αλλά και ένα ακόμα άτομο, αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση της αναπνευστικής λοίμωξης λόγω του κορονοϊού, προπηλάκισαν το προσωπικό.

Σε σχετική ανακοίνωση, διαβάζουμε ότι οι αρνητές που έδειξαν την ”μαγκιά” τους, μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να βιντεοσκοπούν τους χώρους με το κινητό τους και δημιούργησαν ένταση διότι δεν δέχονταν πως ο ασθενής ήταν θετικός στον κορονοϊό. Κατηγόρησαν επίσης ότι ”βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως COVID”, ότι ‘‘κλειδώνουν ασθενείς σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν” και ότι ”χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ”.

”Το Σωματείο μας καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές. Θεωρούμε το ζήτημα πολύ σοβαρό. Δεν εντάσσεται στις συνήθεις προστριβές και τα δίκαια παράπονα που έχει ο κόσμος για τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, που άλλωστε και το ίδιο το υγειονομικό κίνημα καταγγέλλει και μάχεται για να τις αλλάξει” σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και διαβάζουμε ότι ”δεν πρόκειται για τόσο αυθόρμητο ούτε μεμονωμένο γεγονός”  αφού ”αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και εκπορεύονται από διάφορους ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών”.

Τέλος, το Σωματείο υπογραμμίζει ότι ”μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ σε άλλα ζητήματα, ειδικά απέναντι σε αγώνες και κινητοποιήσεις, η αστυνομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνουν άμεσα και κατασταλτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης κινδύνου κατά της δημόσιας υγείας, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανοχή”.