Αν αποδομήσουμε την τηλεόραση και την εξετάσουμε προσεχτικά με το μικροσκόπιο, θα βρούμε καλώδια και αυτό που ονομάζουμε ”τηλεοπτικό χρόνο”. Στα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως και στη ζωή μας, σημασία έχουν τα λεπτά, οι δείκτες του ρολογιού που κινούνται δίχως τη θέλησή μας και κάνουν την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει. Πόσες φορές έχουμε γίνει μάρτυρες του γνωστού πια ”δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να διακόψουμε” όταν ένας καλεσμένος σε μία εκπομπή κάνει γνωστή μια άποψη που δεν πρέπει να ακουστεί; Πολλές.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στον ΣΚΑΪ που, ΟΚ, δεν μας έκανε και εντύπωση. Η δικαιολογία του ”περιορισμένου χρόνου” λειτουργεί άψογα όταν κάτι δεν πρέπει να ακουστεί στον ”αέρα”. Συγκεκριμένα, στο talent show, House of Fame, o Γιώργος Σπετσιώτης τραγούδησε την Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου, ένα τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη σε στίχους του ”κόκκινου” ποιητή, Κώστα Βάρναλη.

 

Μόνο που, λόγω περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου o οποίος δεν επιτρέπει στους διαγωνιζόμενους να τραγουδούν ολόκληρα τα κομμάτια αλλά επιτρέπει σε όλους τους υπόλοιπους να φλυαρούν για άσχετα πράγματα, δεν ακούσαμε τους εξής στίχους:

Κοίτα οι άλλοι έχουν κινήσει,
κι έχει η πλάση κοκκινίσει
‘αλλος ήλιος έχει βγει
σ’άλλη θάλασσα, άλλη γη

Οι συγκεκριμένοι στίχοι ήταν μάλλον αρκετά τολμηροί για το κανάλι του Πειραιά που γενικά του αρέσει να κόβει διάφορα από τον αέρα, όπως για παράδειγμα την Λιάνα Κανέλλη που, κοίτα σύμπτωση, έχει και εκείνη ”κόκκινο” πολιτικό υπόβαθρο. Είτε με την δικαιολογία του τηλεοπτικού χρόνου είτε για λόγους καθωσπρεπισμού, στον ΣΚΑΪ αρέσκονται στο να κρύβουν το δάσος και να δείχνουν το δέντρο.

Ο ίδιος ο Γιώργος Σπετσιώτης, σε μία προσπάθεια να σώσει τα ασυμμάζευτα, διαχώρισε τη θέση του αλλά και πάλι, τα γελάκια και ο ”περιορισμένος χρόνος” δεν άφησαν την ”πλάση να κοκκινίσει”.