Υπάρχει μια αγγλική έκφραση, eye candy. Δεν μεταφράζεται στα ελληνικά ακριβώς. Αδόκιμοι όροι- ίσως σεξιστικοί- λαϊκές εκφράσεις της καθομιλουμένης που δεν υπακούει ποτέ στα κελεύσματα της πολιτικής ορθότητας θα το απέδιδαν -κάπως ετσι: μαναράκια, παίδαροι (έχει γίνει άσμα αθάνατο από τη Ρίτα), κουκλάροι. Δεν υιοθετούμε. Ξέρουμε όμως, με σιγουριά, γιατί ήμασταν εθισμένοι στο σύμπαν του Game of Thrones ότι γέννησε πολλά νέα σύμβολα του σεξ και φυσικά άπειρα εξώφυλλα ανδρικών και γυναικείων περιοδικών. Αν δεν θρηνήσατε το θάνατο του Τζον του Σνόου δεν σας έχει μείνει ψήγμα ανθρωπιάς κι αν δεν είπατε «καλησπέρα» μόλις αντικρύσατε τον άνδρα της Ντάνι τον δίμετρο τον Khal Drogo κάτι πήγε λάθος. Και όλοι σας θα κλίνατε το γόνυ στην Μητέρα των Δράκων. Αυτή υπήρξε η μεγαλύτερη καψούρα από όλες. Dracarys και προχωράμε. 

Σε ένα δίκαιο κόσμο φυσικά θα ήταν διαθέσιμη στη χώρα μας η σελίδα του HBO Max για να κάνουμε το σωστό το τίμιο MaraThrone παρακολουθώντας όλα τα επεισόδια. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΙ. 73 είναι (ο τελευταίος κύκλος μπορεί να γίνει skip).Μέχρι να επέλθει κοινωνική δικαιοσύνη ας θυμηθούν οι παλιοί και ας μάθουν οι νέοι τα δέκα εκείνα πρόσωπα που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας μέσα από την τηλεοπτική σειρά που άλλαξε την διάδρασή μας με το μέσο.

Jorah Mormont: το TYN της Ντενέρις

Του λιναριού τα πάθη πέρασε ο δόλιος αυτός και τι κατάλαβε; Στη Μάχη του Γουίντερφελ,ο Τζόρα πεθαίνει προστατεύοντας τη βασίλισσά του. Μας συγκίνησε ο θάνατός του.

Tyrion Lannister: είναι γάτα είναι γάτα ο κοντός με την κανάτα

Φυσικά και ήταν ο πιο κουλ τυπάς του Game of Thrones. Ο μπάσταρδος έθαψε σχεδόν όλους τους Λάνιστερ και έμεινε -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο θρόνο. Φερόταν καλά σε όλες τις πόρνες που γνώρισε. Και ήταν άπειρες. Επίσης, το παιδί ήταν γεννημένος για πάρτι και ποτάρες. Οι ατάκες του ήταν το καλύτερο τρολάρισμα, ειδικά στα αδέλφια του. Συμπαθούσε τον Τζον τον Σνόου κι αυτό εμένα μου αρκεί.

Grey Worm: ο Άσπιλος με το λακάκι

Αν κάτι ήξερε η Ντάνι καλά ήταν να πετάει πάνω σε δράκους και να διαλέγει άντρες. Δούλος έμπιστος της ο Grey Worm δεν έλεγε πολλά γιατί είχε τραύματα και του σκοτώσαν και τον έρωτα της ζωής του μπροστά στα μάτια του. Αιωνία του η μνήμη.  

Ned Stark: Ο άντρας των ονείρων μου

Τίμιος, γενναίος, οικογενειάρχης, κρατούσε μυστικά, ταπεινός, σοβαρός, μεγάλωσε με αρχές τα παιδιά του, ο σωστός ο Βασιλιάς του Βορά. Λακωνικός, αθώος. Ο πιο συγκλονιστικός θάνατος του Game of Thrones και ο λόγος που μισούσαμε τη Σέρσει Λάνιστερ. Εμείς και η Άρια ορκιστήκαμε εκδίκηση για το χαμό του. 

Loras Tyrell: ο Ιππότης με τα μπουκλάκια

Ήταν ωραίο ζευγάρι με τον Renly Baratheon, έξι σεζόν άντεξε ο δόλιος πριν τον βγάλει από τη μέση η Σέρσει που τους έκαψε. Στην κυριολεξία.

 

Khal Drogo: Ήλιε και Φεγγάρι μου να ψάξεις να τον βρεις   

Ο Καλ Ντρόγκο ήταν κατά βάθος ευαίσθητο αγόρι, απλά επειδή ήταν Βασιλιάς των Ντοθράκι το έπαιζε βαρύ πεπόνι. Η Ντάνι θα τον είχε στο τέλος «σήκω κάτσε» αν δεν τους κάνανε μάγια. Αξέχαστος μας έμεινε κι ας τον είδαμε σε μια μόνο σεζόν. Από τις στάχτες του πολεμιστή Ντρόγκο γεννήθηκαν οι δράκοι, γιοι της Καλίσι. Μεγάλο ταλέντο ο Τζέισον Μομόα.

Prince Oberyn Martell: το εξωτικό χαρμάνι

Ο πατέρας οκτώ κοριτσιών που τα ονόμασε Sand Snakes. Είχε το παρατσούκλι “η Κόκκινη Οχιά” για τις γνώσεις του για τα δηλητήρια και για το ασυνήθιστο, θανατηφόρο στυλ μάχης του. Ο Όμπερυν ήταν καταξιωμένος πολεμιστής, αλλά ήταν εξίσου διαβόητος για τη σεξουαλική του όρεξη, η οποία δεν κάνει διακρίσεις σε άνδρες ή γυναίκες. Δεν είχε ωραίο τέλος και κρίμα το υπέροχο κεφάλι του. Κρίμα.

Daario Naharis No. 2: Ζημιά 

Η Ντενέρις δεν τα έφτιαχνε με όποιον κι όποιον. Δεινός πολεμιστής, μια χαρά τα πήγε με το σπαθί του, εξαιρετικά γοητευτικός και εραστής της Ντενέρις στο Μιρίν. Δεν τον συμπαθούσε ο Τζόρας αλλά και η Ντάνι τον είχε για booty call.

Robb Stark: Ο μαμάκιας

Ο κόκκινος γάμος του μας στοίχισε τον ύπνο μας. Ο νόμιμος διάδοχος του Νεντ Σταρκ, ο πρωτότοκος γιος και ο καλύτερος στρατηγός του Βορά. Διάλεξε για κολλητό του τον κομπλεξικό Γκρέιτζοϋ, άκουσε την καρδιά του να παντρευτεί τη γυναίκα που ερωτεύτηκε και όχι τη νύφη που του προξένευαν και αυτό οδήγησε σε μακελειό. Ευτυχώς πήρε εκδίκηση η Άρια και για αυτόν και για τη μαμά τους. Ωραίο αγόρι.  

 

Jon Snow: το μεγαλύτερο σουξέ του GoT

Ο γλυκούλης που δεν ήξερε πολλά και μετά έμαθε τα πάντα. Ο τεράστιος έρωτας ο ανεπάναλητος της Ντάνι που ζήσανε στιγμή «Στέλα κρατάω μαχαίρι». Ο μοναχικός στρατιώτης που έβαζε το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό όφελος. Τα έχει όλα και συμφέρει. Ομορφιά, καλοσύνη, ενσυναίσθηση, πιστούς φίλους, γουναρικά που θα ζήλευε ο Σνικ και η Ηλιάνα μαζί.  Η ανάσταση του μας στιγμάτισε γιατί πανηγυρίζαμε ουρλιάαζοντας. 

Jaime Lannister: ο παντοφλάκιας

Είναι το +1 της δεκάδας για ευνόητους λόγους. Ο άνθρωπος τα είχε με την αδελφή του και δεν μπορούσε να την ξεπεράσει. Δεν λέω, ψηλό παιδί και ξέρει να πολεμάει αλλά είναι χαζό. Καλόψυχο αλλά χαζό. Όμορφο αλλά δεν του κόβει. Τι να τον κάνεις;