Στο Quora υπάρχει η ερώτηση «γιατί ο κόσμος αγαπάει την Άνια Τέιλορ-Τζόι τόσο πολύ; Δεν βρίσκω κάτι εκπληκτικό σε εκείνη και επίσης δεν είναι και τόσο όμορφη. Γιατί;» ρωτά ένας χρήστης για να λάβει την εξής απάντηση: «Γιατί είναι όμορφη, όμορφη, όμορφη», μαζί με μια συμπληρωματική παραγραφούλα που εκθειάζει και τις υποκριτικές της ικανότητες. Μπορούμε να διαφωνήσουμε; Όχι. Συμφωνούμε στο 100% τόσο στο πρώτο σκέλος της απάντησης, όσο και στο δεύτερο.

Μπορεί να έκλεισε σχετικά πρόσφατα τα 25 αλλά έχει καταφέρει ήδη να δείξει πολλές πτυχές του ταλέντου της που, νομοτελειακά, θα εξελιχθεί και θα ωριμάσει με το πέρασμα των χρόνων. Η πιο πρόσφατη επιτυχία της, φυσικά, είναι το Queen’s Gambit, η σειρά του Netflix που συζητήθηκε έντονα τους τελευταίους μήνες για το κατά πόσο άξιζε να βρεθεί στο επίκεντρο, τα κενά ή τις υπερβολές που παρουσιάστηκαν και αν, τελικά, ο κόσμος των σκακιστών είναι για όλους, αλλά κυριαρχείται από λίγους

Το Queen’s Gambit, άσχετα από το αν ήταν κακό, μέτριο ή καλό, θα μείνει στην ιστορία ως μια σκακιστική πολυπρισματική σειρά που εν τέλει κατέληξε να εστιάζει σε ένα και μόνο πρόσωπο. Ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός των δημιουργών του. Γιατί, ας το παραδεχτούμε, με τη Άνια Τέιλορ-Τζόι «κολλήσαμε», όχι τόσο με το σκάκι. Ακολουθούν οι φωτογραφίες που έκαναν το παιχνίδι για «έξυπνους» να μοιάζει λιγότερο βαρετό.

Το αγαπάω το σκάκι (δεν).

Ρε, δεν με αφήνετε ήσυχη;

Ας χαλαρώσω λίγο πριν σας συντρίψω.

Μα, σας παρακαλώ, δεν έπρεπε.

Fear and Loathing.

Με κοιτάς που σε κοιτάω;

Μέσα στο σπιτάκι σας.

10 τρόποι για να σας ξεφτιλίσω.

Αλλού αυτά, μεγάλε.

Έλα, γεια σου τώρα.