Με ένα βίντεό της, η Google Earh επεικονίζει τις αλλαγές που έχει υποστεί η Γη τα τελευταία 37 χρόνια. Συλλέγοντας δορυφορικές εικόνες από την πλατφόρμα της Google και τη NASA, δείχνει το πόσο έχουν αλλάξει τα τοπία τόσο σε πόλεις όπως το Ντουμπάι, τόσο και σε δάση, θάλασσες ή ακόμα και στη Γροιλανδία όπου οι πάγοι έχουν λιώσει. 

Το βίντεο διαρκεί κάτι παραπάνω από 2 λεπτά, αλλά θα σου δώσει μια καλή εικόνα του τι σημαίνει η φράση «ο πλανήτης αλλάζει». 

Σκοπός αυτής της δουλειάς είναι «να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του μεταβαλλόμενου πλανήτη μας -μια εικόνα που δείχνει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά και τις λύσεις, καθώς και τη μαγευτική ομορφιά των φυσικών φαινομένων σε βάθος δεκαετιών». Συνολικά, για αυτή τη δουλειά αναλύθηκαν 24.εκατ. εικόνες από το 1984 μέχρι το 2020.

Η πρόσβαση στο Timelapse είναι απλή και γίνεται είτε μέσω τις ειδικής εφαρμογής για φορητές συσκευές, είτε μέσω του Google Earth. Επιλέγοντας το εικονίδιο του Voyager ανοίγει το Timelapse στην αφηγηματική πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση, στο Timelapse υπάρχουν πάνω από 800 δισδιάστατα και τρισδιάστατα βίντεο και μπορεί να τα παρακολουθήσει κανείς σε μορφή MP4 ή στο YouTube. Ένα από αυτά, αφορά την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, απεικονίζοντας τις αλλαγές που έχει υποστεί το τοπίο στην πόλη.