Στην Πάτρα έχουν τον Δήμαρχο που τους αξίζει

Ο Δήμος προχωρά στην κατασκευή κέντρου ημέρας για άτομα με αυτισμό.

Στην Πάτρα έχουν τον Δήμαρχο που τους αξίζει

Ο Δήμος προχωρά στην κατασκευή κέντρου ημέρας για άτομα με αυτισμό.


Οι υπογραφές από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον Γιώργο Θεμ. Λαδόπουλο Α.Τ.Ε, έχουν ήδη πέσει για την σύμβαση του έργου κατασκευής κτιρίου, που θα περιλαμβάνει Κέντρο Ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενες Διαβίωσης για άτομα με αυτισμό. Στο οικόπεδο του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος, η δομή θα είναι διώροφη με τμήμα υπογείου και κολυμβητική δεξαμενή, με χρήση κέντρο διημέρευσης, ημερίσιας φροντίδας και υποστηριζόμενης διαβίωσης, προϋπολογισμού 3.083.880 ευρώ.

Ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε ξανά την προσπάθεια που που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι του Δήμου, αφού όπως είπε, «σ’ αυτούς βασίζεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, αυτοί είναι που χτίζουν την πόλη και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους».

Ο Δήμος της Πάτρας, αναφέρει επίσης σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Δεδομένου ότι το κοινωνικό κράτος στην χώρα μας πάσχει και η έλλειψη δομών και κατάλληλων υπηρεσιών μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα με αυτισμό, η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή και με τη συμβολή των αρμόδιων επιστημόνων, έθεσε στόχο την ανάπτυξη στην περιοχή μας, δομών πρώιμης διάγνωσης και θεραπευτικής φροντίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους, καθώς και υποστηρικτικών δομών για την ενήλικη ζωή, όταν η οικογένεια αδυνατεί».

Για το λόγο αυτό, κρίθηκε σωστό από τον Δήμο και το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Αυτισμό «ΜΙΤΟΣ» η δημιουργία δομών και υπηρεσιών για τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού. Στην Πάτρα, έχουν τον Δήμαρχο που τους αξίζει.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα