H σχέση μας με τους ντελιβεράδες είναι πολύ καλή. Χωρίς αυτούς δεν ξέρουμε πώς θα περνούσαν όλα αυτά τα βράδια της καραντίνας που, λόγω της πεσμένης μας ψυχολογίας, ζητούσαμε απεγνωσμένα μία κρέμα με σοκολάτα, μπανάνα, μπισκότο, μπέικον και λάδι τρούφας μπας και ανέβουμε κάπως.

Στη μάχη για τη διατήρηση της ψυχολογίας μας σε σχετικά καλό επίπεδο, έπεσαν πρώτοι οι ντελιβεράδες που για το κοινό καλό, ό,τι ώρα και αν αυτό τους ζητήθηκε, χτυπούσαν γλυκά το κουδούνι μας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει μάλλον και ο 46χρονος διανομέας που έκανε απλά τη δουλειά του: πήγε μια παραγγελία στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Παρασκευής. Μέχρι εδώ όλα κάλα.

Ο ντελιβεράς παρέδωσε την παραγγελία, είχε μια κουβέντα μικρής διάρκειας με τους γιατρούς και αποχώρησε από το χώρο. Μόνο που μαζί του, εκτός από τα χρήματα που έλαβε, πήρε και ένα μπουκαλάκι με εμβόλιο της Pfizer. Κορόιδο είναι να κλέψει της AstraZeneca, δεν κατάλαβα;

via GIPHY

Οι υπεύθυνοι το κατάλαβαν όταν έκαναν την καταμέτρηση των εμβολίων και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα, ο 46χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μένει να μάθουμε αν υπέπεσε σε αυτό το παράπτωμα γιατί δεν του δόθηκε φιλοδώρημα και έπρεπε με κάποιο τρόπο να ισοφαρίσει.