Τον τελευταίο καιρό ακούμε και διαβάζουμε πολλά για το εμβόλιο της AstraZeneca και η αλήθεια είναι πως τα σχόλια θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα. Μία από τις χώρες που αποφάσισε να σταματήσει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Οξφόρδης, είναι η Δανία που το αφαιρεί από το συνολικό πρόγραμμά της.

Η επικαφαλής του Οργανισμού Φαρμάκων της Δανίας, Τάνια Έρικσεν, είπε στη συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα, Τετάρτη, πως «πράγματι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό αλλά η επιτροπή θεώρησε καλύτερο να σταματήσουμε τη χρήση του. Δεν διαφωνούμε με των Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ότι τα οφέλη υπερτερούν των παρενεργειών», είπε και λίγο αργότερα, έχασε τις αισθήσεις της. 

Πριν φτάσουμε εκεί, θα ήταν φρόνιμο να αναφέρουμε ότι ένας από τους λόγους της απόσυρσης του εμβολίου, είναι οι σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων, με τις υγειονομικές αρχές τς Δανίας να εντοπίζουν άλλα δύο περιστατικά με το ένα, μάλιστα, να οδηγεί σε θάνατο. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η AstraZeneca αλλάζει όνομα και ΑΦΜ μπας και μείνει στην κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Σ. Μπρόστομ, η Τάνια Έρικσεν λιποθύμησε γιατί μάλλον έπιασε στο στόμα της την AstraZeneca που εκτός από εμβόλια, ρίχνει και κατάρες. Η Έρικσεν μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια απλή αδιαθεσία.