Ο Ντέιβιντ Τέναντ και ο Ντάνιελ Μέις είναι η απάντηση στη γελοία ερώτηση γιατί να δει κανείς το Des. Γιατί παραδίδουν μαθήματα υποκριτικής παιδιά.

Θα σας δώσω κι άλλους: Οι θεατές σοκαρίστηκαν από τις φρικτές εξελίξεις στην υπόθεση και πολλοί χαρακτήρισαν τη μίνι σειρά, η οποία έχει σπάσει ένα ρεκόρ τηλεθέασης για το ITV , “το καλύτερο δράμα στην τηλεόραση”.

Το Des είναι μια μίνι σειρά τριών επεισοδίων , που δημιουργήθηκε από τον Lewis Arnold και γράφτηκε από τον Luke Neal και την Kelly Jones, για τον πραγματικό κατά συρροή δολοφόνο Dennis Nilsen, ο οποίος δολοφόνησε μια ντουζίνα νέους άνδρες μεταξύ 1978 και 1983. Μεγάλο μέρος του υλικού βασίζεται στο βιβλίο του Brian Masters Killing For Company , το οποίο εμβαθύνει βαθιά στη ζωή του Nilsen, κυρίως μέσω συνεντεύξεων με τον ίδιο τον δολοφόνο.

https://twitter.com/hashtag/DES?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ντέιβιντ Τέναντ πετσοκόβει κάθε Ερπετό ως ένας απόλυτα συνηθισμένος κατά συρροή δολοφόνος. Αυτό το ευαίσθητο, καλοδουλεμένο δράμα μας δείχνει την αδιάκοπα ζοφερή πραγματικότητα των μακάβριων φόνων του τερατώδους ναρκισσιστή Ντένις Νίλσεν.

Πρωταγωνιστές είναι το απόλυτο κακό, η θλίψη, η ζοφερή απώλεια και η απαίσια, ανεπιθύμητη γνώση. Θα τα εξηγήσω σε απλά ελληνικά: Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά το 1983, τη χρονιά που πιάστηκε ο Νίλσεν με πλάνα ειδήσεων της κρίσης αστέγων της δεκαετίας του ’80, μεταξύ των θυμάτων των οποίων ο Νίλσεν βρήκε τα περισσότερα δικά του.

https://t.co/N0sy15jV3t

Η αστυνομία καλείται σε κάποια διαμερίσματα των οποίων η αποχέτευση έχει μπλοκαριστεί από αυτό που φαίνεται, και σύντομα αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα ότι είναι, ανθρώπινα λείψανα. ΙΟΥ. Αργότερα θα ανακαλύψουμε ότι ο Nilsen (γνωστός ως Des στους συναδέλφους του και σε τέτοιους φίλους όπως είχε) κάλεσε ο ίδιος για να κάνει καταγγελία για τις αποχετεύσεις (άρα ήθελε να αποκαλυφθούν τα εγκλήματά του). Αυτό το δράμα κυρίως δεν αποτυγχάνει ποτέ να αντιμετωπίσει το κοινό του ως ικανό για λεπτή και κριτική σκέψη, μας σέβεται.

Όταν ο ιδιοκτήτης του επάνω διαμερίσματος επιστρέφει σπίτι μετά τη δουλειά, αφήνει την αστυνομία να μπει στο σπίτι του. Βρωμάει. Ο DCI Πίτερ Τζέι (Ντάνιελ Μέις) ρωτάει πού είναι το υπόλοιπο σώμα. “Είναι στο ντουλάπι”, λέει ο Νίλσεν, επιδέξια. Και έτσι ξεκινά η διαβόητη υπόθεση, που έγινε διαβόητη όχι μόνο για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε ο Νίλσεν, απαρατήρητος, για μια περίοδο πέντε ετών (τουλάχιστον δώδεκα) αλλά για τον τρόπο μεταχείρισης των πτωμάτων στη συνέχεια – μπάνιο και ντύσιμο, θέτοντας τους σε πολυθρόνες, κουβεντιάζοντας μαζί τους, πριν διαμελίσει τα πτώματα και τα κάψει ή ξεπλύνει τα κομμάτια κάτω από την τουαλέτα. ΙΟΥ.

https://twitter.com/hashtag/DavidTennant?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Οι προβολείς πέφτουν στη μοναχική ζωή του Νίλσεν. στα ατελείωτα τρωτά σημεία των αγοριών και των ανδρών που τόσο αδίστακτα εκμεταλλεύτηκε, στη προσοχή των μέσων ενημέρωσης (σε μεταγενέστερα επεισόδια) που κατέλαβε τις πιο άθλιες λεπτομέρειες και δηλητηρίασε περαιτέρω μια ήδη τοξική φρίκη με ομοφοβία, στο αργό, επίπονο έργο της συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων και της επεξεργασίας ταυτοτήτων· και στις πολιτικές και οικονομικές ανησυχίες των ανώτερων στελεχών που απομακρύνουν ατέρμονα τη δικαιοσύνη στον πραγματικό και άδικο κόσμο. ΒΑΡΥ.

Το πρώτο επεισόδιο καλύπτει την ανακάλυψη και τη σύλληψη του Νίλσεν καθώς τους τροφοδοτεί με πληροφορίες για να κρατήσει την προσοχή τους, το δεύτερο καλύπτει την προετοιμασία για να απαγγελθούν κατηγορίες και το τρίτο τη δίκη και την ετυμηγορία.

Συμπέρασμα: Ο David Tennant αποδεικνύει την υποκριτική του ευελιξία και το απύθμενο ταλέντου του καθώς παίζει έναν από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Βρετανίας.

https://twitter.com/hashtag/Des?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ενώ τον βλέπουμε να ξερνάει τα κοινωνιοπαθή μουρμουρητά του, δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από το νεκρό βλέμμα του, έκπληκτοι που αυτός είναι ο ίδιος τύπος που έπαιξε ντετέκτιβ σε σειρές όπως το Broadchurch και, φυσικά, τον Doctor για όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Νίλσεν ήταν ψυχοπαθής, χωρίς καν να εκπέμπει σπινθήρα ανθρώπινης ενσυναίσθησης καθώς θυμάται λεπτομέρειες για το πώς σκότωσε αυτούς τους νεαρούς άνδρες, αλλά δεν έχει ιδέα ποιο είναι το όνομά τους. Θα παραδεχτεί εύκολα τους φόνους, αλλά ανησυχεί περισσότερο για το γεγονός ότι η ιστορία διέρρευσε στον Τύπο.