Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Εντάξει, στο περίπου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, από την άλλη εβδομάδα, οι τουρίστες θα είναι ελεύθεροι να αλωνίζουν στη χώρα μας -και μπράβο τους- και εμείς θα τους κοιτάζουμε από το παράθυρο και τα μπαλκόνια μας με τα δάκρυα να κυλούν στα ροδοκόκκινα μάγουλά μας.

Όπως επικαλείται το πρακτορείο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού, ανέφερε ότι η Ελλάδα από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ψιλό γιόλο και θα αρχίσει να προχωρά σε σταδιακή άρση των αναγκαστικών περιορισμών μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η υποχρεωτική καραντίνα στην Ελλάδα για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε ακόμη χώρες θα είναι πιο λάσκα και οι τουρίστες θα μπορούν να δοκιμάσουν όσο τζατζίκι επιθυμούν, χωρίς να γνωρίζουν βέβαια ότι η μυρωδιά του δεν είναι και η καλύτερη για τους συνομιλητές τους.

via GIPHY

Από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Κω, της Μυκόνου (Mykonooos), της Ρόδου, της Σαντορίνης (καλά, πόσα έχουμε;) και της Σαντορίνης, θα γεμίσουν με λευκές κάλτσες και πέδιλα.

Εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν greek souvlaki τα άτομα από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιτέλους, μπορεί να γυρίσει και ο Πέτρος Κωστόπουλος στη χώρα. Βασική προϋπόθεση, φυσικά, είναι να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή να έχουν αρνητικό τεστ εντός των προηγούμενων 72 ωρών. Καλά θα πάει αυτό.