Ο 31χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης πρώην συζύγου του και του αδερφού της στη Μακρινίτσα, μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Η μεταφορά έγινε μετά από διάγνωση γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες του thenewspaper.gr.

ο προϊστάμενος της Γραμματείας των Φυλακών Κορυδαλλού ενημέρωσε τον συνήγορο υπεράσπισης ότι ο κρατούμενος εξετάστηκε από ψυχιάτρους και αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτός στο κατάστημα κράτησης, αλλά να μεταφερθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του ιδρύματος, όπως ακριβώς είχε δηλώσει στον ανακριτή και ο δικηγόρος του, Δημήτρης Βούλγαρης.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας των δύο αδερφών στη Μακρινίτσα, με κατηγορούμενο τον 32χρονο εν διαστάσει σύζυγο της νεκρής κοπέλας, παρήγγειλε ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Μέσα από την προκαταρκτική έρευνα θα διερευνηθεί ο ρόλος των συναρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του 32χρονου φερόμενου ως δράστη του διπλού φονικού, όσον αφορά τις ψυχιατρικές εξετάσεις και κυρίως να διερευνηθεί για ποιον λόγο κυκλοφορούσε ελεύθερος και δεν είχε οδηγηθεί σε κλινική για εγκλεισμό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη οι σχετικές γνωματεύσεις και παρά τις αποφάσεις από τις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το magnesianews, η παραγγελία προς διερεύνηση δόθηκε σε αντεισαγγελέα του Εφετείου Λάρισας, μετά και τα δημοσιεύματα που τοπικού τύπου για τα οποία ενημερώθηκε πλήρως ο Εισαγγελέας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος.

Παράλληλα, γίνονται γνωστές νέες λεπτομέρειες τις δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ο δολοφόνος, ο οποίος εισβάλλοντας στο πατρικό σπίτι της γυναίκας ήρθε αντιμέτωπος πρώτα με την πεθερά του, φαίνεται να της είπε ότι «εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου».

Τις πληροφορίες έκανε γνωστές η Ανθούλα Ανάσογλου, λέγοντας πως «Πρόθεση της οικογένειας είναι να δηλώσει άμεσα παράσταση πολιτικής αγωγής ώστε να υποστηρίξει με όλες τις ανακριτικές πράξεις που χρειάζονται την αλήθεια, δηλαδή ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τα δυο αδέλφια, έχοντας προμελετήσει το έγκλημα και με συνείδηση».

«Ο κατηγορούμενος εμφάνισε μια άκρως επιθετική συμπεριφορά την οποία όφειλαν να θεραπεύσουν οι αρμόδιοι ιατροί όμως ακολούθησε το σχέδιο του με κάθε λεπτομέρεια , καθώς και τη διαφυγή του . Ο δράστης μετέπειτα αντιλαμβανόμενος πλήρως την απαξία των πράξεων του , παρουσιάστηκε στον κ Ανακριτή Βόλου , με αλλά πρόσωπο και παριστάνοντας έναν άνθρωπο από τον οποίο εκλείπει η συνείδηση . Η αλήθεια όμως δεν θάβεται . Ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συνείδηση όταν είπε στη μητέρα της άτυχης Κωνσταντίνας πως « Εσένα δε σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου», πρόσθεσε.