Πώς φαντάζεσαι το άνοιγμα της εστίασης, αφού υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως πρέπει να είσαι ρεαλιστής; Αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους και self test στους εργαζομένους, λογικά. Δίκιο έχεις, κάπως έτσι αναμένεται να έρθει η στιγμή που θα πιούμε το πρώτο μας ποτό μετά από αυτό το ατελείωτο λουκέτο που έχει μπει στην εστίαση εδώ και τόσους μήνες.

Ήδη από τις αρχές του μήνα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη Βουλή στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα. Εννοείται, πως το παραπάνω σενάριο θα τεθεί σε ισχύ μόνο αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αναφέρουν σε κάθε φορά κυβερνητικά στελέχη.

Χθες, ο υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως είναι πιθανό η εστίαση να ανοίξει λίγο πριν τον τουρισμό. «Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή», τόνισε, κάνοντας σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων, λέγοντας πως ίσως το άνοιγμα αυτό προηγηθεί αυτό του τουρισμού, λίγο πριν τις 14 Μαΐου.

Ανοίξτε τα μπαρ!

Δημοσιεύτηκε από Αισθηματίες στις Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γ.Σταμπουλίδη, γενικού γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή. Παράλληλα, μιλώντας στο OPEN, ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε: «Ο καιρός είναι σύμμαχός μας. Έχουμε κάνει και ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί ο εξωτερικός χώρος πολλών μαγαζιών. Θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες».

Πληροφορίες του MEGA, θέλουν την εστίαση να λειτουργεί μόνο σε εξωτερικούς χώρους την Τρίτη του Πάσχα, αν δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Πάντα με αυστηρά μέτρα για τους εργαζομένους και τους πελάτες, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μειωμένου ωραρίου.