Θυμάσαι πώς τα ταξί, έγιναν κάτι σαν delivery σε κάποιες περιοχές εν μέσω καραντίνας; Θυμάσαι εκείνον τον κύριο που παρήγγειλε από ταξιτζή σουβλάκια και προφυλακτικά; Ε, με έναν τρόπο, το Uber ετοιμάζεται να το κάνει επίσημο, απλώς όχι με σουβλάκια και προφυλακτικά, αλλά με κάνναβη. Προφανώς, η νέα υπηρεσία delivery που ετοιμάζει η Uber θα ισχύει σε χώρες στις οποίες η χρήση κάνναβης είναι νόμιμη, δηλαδή σε Αμερική -σε όσες πολιτείες έχουν ξεκάθαρη νομοθεσία- και Καναδά, και τέλος πάντων σε όσες χώρες έχουν νόμο περί κάνναβης και την ευλογία του Uber.

Μιλώντας στο CNBC, o Dara Khosrowshahi, CEO της Uber, ανέφερε πως «όταν ανοίξει ο δρόμος για την κάνναβη, όταν οι ομοσπονδιακοί νόμοι μπουν στο παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο πως θα το δούμε». Ο Dara Khosrowshahi είναι επιφυλακτικός αλλά αισιόδοξος για την όλη ιδέα και την υλοποίησή της. Δήλωσε μάλιστα πως προφανώς βλέπει μια καλή ευκαιρία σε όλο αυτό, και πως θα επικεντρωθεί σε αυτή.

Στο μεταξύ, δεν πρόκειται και για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ως τώρα, 17 αμερικανικές πολιτείες, με τη Νέα Υόρκη πιο πρόσφατα, έχουν νομιμοποιήσει την ψυχαγωγική μαριχουάνα. Στη Νέα Υόρκη, ο νόμος της 31ης Μαρτίου επιτρέπει τη διανομή προϊόντων μαριχουάνας, τη στιγμή που αντίστοιχες υπηρεσίες delivery προϊόντων κάνναβης υπάρχουν ήδη σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και το Όρεγκον. Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως στο Κολοράντο, το πρώτο drive-thru για μαριχουάνα δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια.

Σε άλλα νέα, κάποιοι αναμένεται να ευχαριστήσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους τον καπιταλισμό για όλο αυτό.