Γνωρίστε την τάξη 30 κάτω των 30 της Ευρώπης του 2021: Κι όμως τα νιάτα δεν σπαταλιούνται στους νέους. Να τα λέμε αυτά. Οι οραματιστές της φετινής λίστας είναι το αποτέλεσμα χιλιάδων διεθνών υποψηφιοτήτων, μηνών διερευνητικών αναφορών και σφραγίδας έγκρισης από την επιτροπή του Forbes.com.

https://t.co/tW07MnkNV6

Στη λίστα του Forbes Under 30 Europe υπάρχουν μεταξύ άλλων και 4 Έλληνες, συγκεκριμένα πρόκειται για τους Γιάννη Ασσαέλ, Μαριάννα Καψετάκη, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου και Γιώργο Καλλίγερο.

https://twitter.com/Forbes?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Γιάννης Ασσαέλ είναι ανώτερος ερευνητής στο Google DeepMind, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στην Οξφόρδη, ο Ασσαέλ ανέπτυξε ένα μοντέλο ανάγνωσης χειλιών.

https://t.co/a2eTOqISEK

Στην κατηγορία της λίστας “Επιστήμη” βρίσκεται η 29χρονη Μαριάννα Καψετάκη η οποία είναι γιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια. Παράλληλα ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Cognitive Neuroscience στο Imperial College London. Λατρεύει να συνδυάζει την επιστήμη με τη μουσική και σήμερα πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τη χωροταξική μνήμη σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η 28χρονη Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου. Η Κωνσταντίνα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Rockefeller, και θέλει να βοηθήσει τους επιστήμονες να μιλoύν την ίδια γλώσσα δημιουργώντας μια γενική ονοματολογία των γονιδίων όλων των σπονδυλωτών.

Στην κατηγορία της λίστας “Βιομηχανία” συναντάμε τον Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Καλλίγερο, ο οποίος είναι 27 ετών. Ο Γιώργος Καλλίγερος μαζί με τον Dan Keene, ίδρυσαν την Pushme, η οποία έχει αναπτύξει μια υποδομή φόρτισης για προϊόντα που έχουν κάποιου είδους μικρής κίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ.

Πολλά από τα πρόσωπα μπορεί να σας είναι ήδη γνωστά, όπως η 25χρονη Αγγλίδα ηθοποιός Emma Corrin, η οποία αιχμαλώτισε τη φαντασία των θεατών ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην τέταρτη σεζόν του The Crown (η οποία της έφερε μια Χρυσή Σφαίρα στην  κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός). Υπάρχει επίσης ο 23χρονος Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος γρήγορα έγινε γνωστός ως ποδοσφαιριστής καθώς και ακτιβιστής που θεωρεί τις κυβερνήσεις υπόλογες για τη φτώχεια των παιδιών.

Άλλοι που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ — αλλά θα τους μάθετε σύντομα. Όπως και η 28χρονη Yolanda Schmidtke, η οποία συνίδρυσε και υπηρετεί ως η μόνη γυναίκα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα DLE Group. Στη συνέχεια, υπάρχει ο 25χρονος Joel Hellermark, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία του Sana Labs, η οποία ανέπτυξε γρήγορα δωρεάν πρόγραμμα σπουδών αναβάθμισης δεξιοτήτων στις αρχές του περασμένου έτους για να προετοιμάσει τις νοσοκόμες για τη θεραπεία των θυμάτων covid-19 στην πρώτη γραμμή. Όλα αυτά τα άτομα, καθώς και μερικά ακόμα, απεικονίζονται λαμπρά σε όλη αυτή τη λίστα από τον καλλιτέχνη Alexander Wells με έδρα την Αγγλία.

Για να σας δώσω μια αίσθηση της φετινής τάξης του Forbes Under 30 Europe, εδώ είναι μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα: 27 είναι η μέση ηλικία, το 67% είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές, 1% προσδιορίζονται ως μη δυαδικά, 39% ως θηλυκά και 60% ως αρσενικά. Το 78% των τιμώμενων θεωρούν ότι επειδή είναι κάτω των 30 ετών είναι πλεονέκτημα στην καριέρα τους.

Πηγή: Forbes.com