Τα γνωστά Easter eggs είναι πολύ γνωστά στον κόσμο του gaming αλλά ήταν φυσικό επακόλουθο να έχουν να μεταφερθούν και στις κινηματογραφικές αίθουσες και τις αγαπημένες μας ταινίες. Μπορεί, βέβαια, να έχει γίνει το αντίθετο, δηλαδή το gaming να ζήλεψε τους σκηνοθέτες και τις ιδέες τους για εκπλήξεις και λεπτομέρειες. Ίσως ισχύει το δεύτερο αν σκεφτούμε τις χρονολογίες μερικών ταινιών.

Όταν οι σκηνοθέτες έχουν όρεξη και θέλουν να παίξουν με το μυαλό μας, σκαρφίζονται διάφορα τρικς για να κάνουν τον εγκέφαλό μας να δουλέψει λίγο παραπάνω. Βέβαια, αυτό που έχει σημασία στο τέλος, είναι η παρατηρητικότητά μας. Πριν περάσουμε στις ταινίες που με τα καλύτερα Easter Eggs, να ξεκαθαρίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε λαγούς, αρνιά και κόκκινα αβγά. Αυτό που θα συναντήσουμε παρακάτω, είναι μερικοί συμβολισμοί και εικόνες που ενώνουν ή καλύτερα συμπληρώνουν ένα παράλληλο σύμπαν στο μυαλό του σκηνοθέτη.

Fight Club και Starbucks

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, καλύτερα να αποφύγετε τον καφέ. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ το γνωρίζει πολύ καλά και σε πολλές σκηνές του Fight Club, εντοπίζουμε πολλούς κρυμμένους καφέδες που συμβολίζουν, μεταξύ άλλων, και τον υπερκαταναλωτισμό. Δεν το είχατε παρατηρήσει, έτσι;

https://www.youtube.com/watch?v=Va2K__8rV3o

Ο Νονός και τα πορτοκάλια

Πρόκειται ίσως για το πιο γνωστό Easter Egg όλων των εποχών αλλά και ένα από τα πιο έξυπνα. Στην τριλογία του Φράνσις Κόπολα, τα πορτοκάλια μας κάνουν spoil για το ποιος είναι ο επόμενος που θα χάσει τη ζωή του. Αν το σκεφτείτε καλά, θα καταλάβετε πως ισχύει και ίσως χαμογελάσετε.

Τι κάνει η Λάμψη στο Toy Story;

Ο Λι Ούνκριχ, σκηνοθέτης του Toy Story 2,3 και 4, είναι μεγάλος θαυμαστής της Λάμψης του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, κι έτσι αποφάσισε να τον τιμήσει χρησιμοποιώντας την ίδια… μοκέτα. Όχι, δεν μας είχε περάσει από το μυαλό.

Ταραντίνο και μπέργκερ

Μπορεί κάποιος να ξεχάσει τα Big Kahuna Burger; Δύσκολο. Τα είδαμε στο Pulp Fiction όταν το δίδυμο Τζουλς και Βίνσεντ επισκέπτεται μια παρέα ώστε να τους συνετίσει. Εντάξει, δεν πήγε και πολύ καλά. Πού αλλού βλέπουμε τα μπέργκερ; Στο From Dusk till Dawn. Ο Ταραντίνο λατρεύει τα Easter Eggs.

Τι όμορφα σκυλάκια

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είχε πραγματοποιήσει πολλές cameo εμφανίσεις στις ταινίες του, αλλά δεν γινόταν πάντα αντιληπτός από τους θεατές. Για παράδειγμα, τον βλέπουμε στο Vertigo, στο Psycho, στο Marnie και φυσικά στο The Birds. Τα σκυλάκια, παρεμπιπτόντως, ήταν όντως δικά του.