Aρχές Μαΐου η επαναλειτουργία της εστίασης και μόνο με τραπεζάκια έξω. Τάδε έφη, Άδωνις Γεωργιάδης. “Το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα” σημείωσε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

https://twitter.com/Christo34335862/status/1379429450253705218?ref_src=twsrc%5Etfw

Χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λειτουργήσουν σύντομα κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα. Υπογράμμισε ότι στις αρχές Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi?ref_src=twsrc%5Etfw

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι τα γυμναστήρια θα ανοίξουν τελευταία καθώς, όπως είπε, όταν γυμνάζεσαι δεν μπορείς να φοράς μάσκα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Για το άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα ο υπουργός εκτίμησε πως επιτροπή και αρμόδιοι υπουργοί θα βρουν την  χρυσή τομή ώστε οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα να μην τιναχθούν στον αέρα.

https://twitter.com/Katselos/status/1378728849274511368?ref_src=twsrc%5Etfw


Μετά το Πάσχα θα επαναλειτουργήσει η εστίαση αρχής γενομένης από τους εξωτερικούς χώρους, δήλωσε σε συνέντευξή του στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

https://twitter.com/Birdy_nam_nam/status/1379382267387256842?ref_src=twsrc%5Etfw

“Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε την λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημι-υπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός του Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

https://t.co/EMPVv2BbPc

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, ότι ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση, θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. “Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί”.