Το ντοκιμαντέρ θα καλύψει το θάνατο της μητέρας του και την αποτυχημένη προεδρική υποψηφιότητα του Γουέστ, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα καλύψει το διαζύγιό του από την Κιμ Καρντάσιαν.

https://t.co/bx8TbJyNvH

Θα δούμε άπειρα ακυκλοφόρητα πλάνα που τραβήχτηκαν σε μια περίοδο 21 ετών από τους Κλάρενς “Coodie” Simmons και Chike Ozah, οι οποίοι σκηνοθέτησαν τα μουσικά βίντεο του West Jesus Walks και Through the Wire.Οι ίδιοι συντελεστές έχουν επίσης δημιουργήσει και σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ “Ben for 30” για το ESPN το 2012 για  τον Benjamin Wilson, μουσικά βίντεο για τους Lupe Fiasco, Erykah Badu και άλλους, ενώ υπογράφουν και το ντοκιμαντέρ του 2019 για τον πρώην επαγγελματία παίκτη μπάσκετ, Stephon Marbury, με τον τίτλο “A Kid From Coney Island”.

https://t.co/5jE95zoVAM

Το άλμπουμ του 808s and Heartbreak, που κυκλοφόρησε το 2008, αποδείχθηκε διχαστικό για τη βαριά χρήση του AutoTune – ωστόσο ήταν επίσης προφητικό, καθώς η αισθητική θα ξεπερνούσε την ποπ και ραπ την επόμενη δεκαετία. Το άλμπουμ του West για το 2010, My Beautiful Dark Twisted Fantasy,θεωρείται από τα καθοριστικά/σημαντικά/αξεπέραστα άλμπουμ της εποχής του. 

Η χριστιανική πίστη του έγινε κεντρική στο έργο και τη δημόσια προσωπικότητά του στα τέλη της δεκαετίας του 2010: το τελευταίο του άλμπουμ, Jesus Is King, εμπνευσμένος από το Ευαγγέλιο και τη gospel μουσική, κέρδισε το καλύτερο σύγχρονο χριστιανικό μουσικό άλμπουμ στα βραβεία Grammy του περασμένου μήνα.