Κουκούλες, καλσόν φορεμένα στο κεφάλι, ψεύτικα ή αληθινά όπλα και ένα βανάκι που θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφέρει κεραμίδια. Αντί για κεραμίδια, όμως, μεταφέρει μια ομάδα ατόμων που έχει σκοπό να ληστέψει μια τράπεζα σε κάποια μακρινή πολιτεία της Αμερικής. Το Χόλιγουντ έχει φροντίσει για αυτές τις εικόνες να ξεμείνουν στο συλλογικό ασυνείδητο και να τις επαναφέρουμε κάθε φορά που διαβάζουμε για ληστείες.

Στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά, έχουμε βαρεθεί τις συνηθισμένες πρακτικές και αποφασίσαμε να το εξελίξουμε, δίνοντας ιδέες στους φτωχούς σεναριογράφους που πληρώνονται με 300 δολάρια τη σελίδα. Μην σας κάνει εντύπωση αν στο μέλλον δείτε σε κάποιο από τα παράνομα σάιτ που περνάτε τα βράδια σας (κρατάμε αποστάσεις) μια ταινία που βασίζεται στην πραγματική ιστορία που έγινε πριν από λίγες ώρες στο Ψυχικό.

Ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχή που είναι για λίγους, ισχυρίζεται ότι έκλεψαν 15.000 ευρώ από το συρτάρι του. Στο γραφείο του. Στο αστυνομικό τμήμα. 15.000 ευρώ. Το κάνατε εικόνα ή να περιμένουμε να βγει το τρέιλερ;

via GIPHY

Σε ένα συρτάρι κοινόχρηστου χώρου, εντός του τμήματος, το οποίο μάλιστα και κλείδωνε, συγκέντρωνε τα τελευταία 5 χρόνια χρήματα. Αντί για κουμπαρά, επέλεξε τον χώρο εργασίας του για να κάνει οικονομίες και με το δίκιο του. Ποιος θα μπορούσε να τον κλέψει μέσα στο δεύτερό του σπίτι, το οποίο φημίζεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε περιστατικά που έχουν να κάνουν με break in και ληστείες;

Η κλειδαριά έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξετάσουν αν πρόκειται για διάρρηξη και αν υπάρχουν αποτυπώματα. Ελπίζουμε να τα βρουν οι συνάδελφοι μεταξύ τους σε ένα μπαρ μετά τις υπηρεσία τους ή σε μια βραδιά καραόκε αποκλειστικά για αστυνομικούς.