Η στάση του Γρηγόρη Πετράκου απέναντι στην πανδημία, τον κορωνοϊό και τα μέτρα περιορισμού είναι γνωστή. Ο τραγουδιστής για χάρη του ιού έχει φλερτάρει επικίνδυνα με τη συστηματική διασπορά fake news, αλλά ο λογαριασμός του είναι ακόμα εκεί και αποτελεί ένα gift that keeps on giving.

Το Σάββατο, ο κ.Πετράκος μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook εξέφρασε για ακόμα μια φορά την άποψή του για όλα όσα συμβαίνουν εξαιτίας της πανδημίας, κάνοντας χρήση λέξεων όπως «αναγκέφαλοι», «ανυπακοή» και «έγκλημα», αλλά και μιας φρέσκιας: το en-volio (ΓΙΑΤΙ;). Με λίγα λόγια, το ιερό λεξιλογικό δισκοπότηρο κάθε αρνητή της πραγματικότητας του κορωνοϊού που σέβεται τον εαυτό του.

Στη νέα του αυτή ανάρτηση, ο τραγουδιστής γράφει:

“Λοιπόν επειδή πολύ παίξαμε το Πετάει ο γάιδαρος, πετάει” με τους ανεγκέφαλους. Θεωρώ την κυβέρνησή μας ως προδοτική, παράνομη και καταχρηστική. Ως εκ τούτου δηλώνω απείθεια και ανυπακοή σε όλες τις αποφάσεις της.

Χαρακτηρίζω κάθε υποχρεωτικότητα ιατρικής πράξης ως βιοηθικό έγκλημα και ποινικό αδίκημα. Επομένως:

-Δεν φοράω μάσκα

-δεν κάνω τεστ

-δεν κάνω en-volio

Όχι για κανέναν άλλο λόγο. Απλώς επειδή δεν θέλω και επειδή είναι δικαίωμά μου.

Και θα παλέψω για το δικαίωμα του οποιουδήποτε δεν τα θέλει. Όπως και για το δικαίωμα οποιουδήποτε τα θέλει. Άντε γιατί ξεχάσαμε τη σημαίνει ελευθερία, δικαιώματα, πολιτισμός. Μη με ξαναρωτήσει λοιπόν κανείς “και τι να κάνουμε;; “

Εγώ αυτό θα κάνω.

Εσείς κάνετε ότι θέλετε.

ΑΡΚΕΤΆ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.”

Λοιπόν επειδή πολύ παίξαμε το “Πετάει ο γάιδαρος, πετάει” με τους ανεγκέφαλους.. Θεωρώ την κυβέρνησή μας ως προδοτική,…

Δημοσιεύτηκε από Grigoris Petrakos στις Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Στο μεταξύ, πριν λίγες ώρες, με νέα του ανάρτηση, θέλησε να απαντήσει σε «όλα τα τζιμάνια που σκίζουν τα ρούχα τους» που εκείνος, ένας «ταπεινός μουσικός» τολμά να έχει άποψη για επιστημονικά θέματα, ανάρτησε μια σειρά από παραπομπές σε κείμενα και τοποθετήσεις «σπουδαίων», όπως λέει, «επιστημόνων στη χώρα μας», οι οποίοι λίγο πολύ είτε αφαιρούν την έννοια «λύση» από την εξίσωση «εμβόλιο», είτε απαξιώνουν τη χρησιμότητα της μάσκας, της κοινωνικής αποστασιοποίησης, της πρόληψης και των lockdown σε ό,τι αφορά την πανδημία της Covid-19.

Τι αναφέρει:

“Επειδή όλα τα τζιμάνια σκίζουν τα ρούχα τους πώς εγώ ένας ταπεινός μουσικός τολμάω να μιλάω για επιστημονικά θέματα…

Να τους αφιερώσω (κάποιες από) τις δημοσιεύσεις σπουδαίων επιστημόνων στη χώρα μας (μην πιάσω του εξωτερικού).

Να τους διαβεβαιώσω ότι για να δημοσιεύσω κάτι σημαίνει ότι το διάβασα από κάποιον επιστήμονα και το διπλοτσεκάρισα με φίλους επιστήμονες και γιατρούς με τους οποίους έχω ο ίδιος επαφή.

Να τους προλάβω επίσης στην ερώτηση

“και που είναι όλοι οι άλλοι γιατροί;;”

Ολοι οι άλλοι γιατροί έχουν λάβει αυστηρή σύσταση από το Υπουργείο να μη μιλούν επουδενί για την “πανδημία” αλλιώς θα έχουν πειθαρχική ΔΊΩΞΗ!

Επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους ει-δικούς της κυβέρνησης να ομιλούν περί του θέματος…

Ξεστραβωθείτε!”

Επειδή όλα τα τζιμάνια σκίζουν τα ρούχα τους πώς εγώ ένας ταπεινός μουσικός τολμάω να μιλάω για επιστημονικά…

Δημοσιεύτηκε από Grigoris Petrakos στις Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Στο τέλος της μέρας, δεν υπάρχει κανένα νέο εδώ. Ο Γρηγόρης Πετράκος, σε ακόμα μια εγωκεντρική ανάρτηση, ενημερώνει για τις προσωπικές του κινήσεις, με τρόπο δογματικό, με συστάσεις στην προστακτική, σε στυλ «ξεστραβωθείτε», θεωρώντας εαυτό αρωγό της αλήθειας, σε έναν ρόλο που δεν του ζήτησε κανείς να αναλάβει. Φαίνεται πως ο ρόλος του «Μωυσή» είναι on trend και ο κ.Πετράκος τον διεκδικεί με νύχια και με δόντια. Ναι, στο τέλος της μέρας, το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, παρόλα αυτά μας ενημέρωσε πως δεν θα το κάνει. Βέβαια, λέει πως δεν θα φοράει και μάσκα ούτε θα κάνει και τεστ. Για το πρώτο, μικρό το κακό, μιας και όλο και κάποιο πρόστιμο θα τον βρει, ενώ πρακτικά δεν θα είναι και πολλά τα μέρη που θα τον δεχτούν χωρίς αυτήν. Τώρα για τα τεστ, θα γράφαμε πως η θέση είναι επικίνδυνη, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει νόημα να ξοδευτεί χρόνος, σάλιο, μελάνι ακόμα και λέξεις σε ένα Word για κάποιον που θέτει σε κίνδυνο -εκτός από τον εαυτό του- τους ανθρώπους που τον περιβάλουν. Βασικά, από τη στιγμή που όπως φαίνεται ο ίδιος δεν νοιάζεται για το κατά πόσο μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων που αγαπά και που αποτελούν τον μικρόκοσμό του, δεν νομίζουμε να του καίγεται καρφί για την υγεία των συνανθρώπων του, ευάλωτων, ευπαθών και μη.

Προχωράμε. Αναγκαστικά.