Σήμερα φτάνουν τα self test για τον κορωνοϊό στα φαρμακεία, τα οποία και θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ο Τσακ Νόρρις της ελληνικής τηλεόρασης, ο Γιώργος Παπαδάκης, επέλεξε να κάνει το self test στον αέρα της εκπομπής του για να μας δείξει πώς γίνεται. Ξεκάθαρα #diplis το τελευταίο.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, αποφασισμένος να δείξει ζωντανά πώς ακριβώς μπορεί να κάνει κανείς το self-test για τον κορωνοϊό, κάνοντας όλες τις σωστές ερωτήσεις και όλα τα βήματα, έδειξε πώς γίνεται η διαδικασία και πως στην τελική, δεν είναι και πυρηνική φυσική.

Στο μεταξύ, προφανώς και σε κάποιο σημείο αγχώθηκε μήπως και βγει θετικό και είπε με χιούμορ απευθυνόμενος στους συνεργάτες του «Έτσι και το τεστ βγει θετικό θα σας βάλω όλους σε καραντίνα».

 

Τελικά δεν ήταν, αλλά μεταξύ μας, σε εκείνο το σημείο με τη μπατονέτα, σκεφτήκαμε, πως εντάξει, δεν ήταν και ανάγκη.  

Ως τώρα έχουν φτάσει στη χώρα 1.000.000 self tests, τα οπόια από την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, αρχικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν επαρκείς ποσότητες σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Η διανομή των κατ’οίκον τεστ θα ξεκινήσει από τους μαθητές των Λυκείων, σε ηλικίες 16-18 ετών, καθώς και για τους καθηγητές. Έπειτα θα συνεχιστεί με τον παραγωγικό πληθυσμό άνω των 18 ετών και έπειτα θα διατεθούν στους πολίτες άνω των 67 ετών που έχουν εμβολιαστεί. Για όποιον δεν καταφέρει να δει το βίντεο με τον Γιώργο Παπαδάκη να κάνει το self-test, να ενημερώσουμε πως κάθε ένα από αυτά θα περιλαμβάνει και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες.