Ο αγαπημένος τηλεοπτικός μπαμπάς των Άγγλων στο Friday Night Dinner πέθανε σε ηλικία 54 ετών. Είχε όγκο στον εγκέφαλο και πέθανε ήρεμα στο σπίτι με τη σύζυγό του Πόλυ και τους γιους του Φρανκ και Νώε στο πλευρό του.  Ένας ηθοποιός με τεράστια ποικιλία ρόλων και εξαιρετικό κωμικό ταλέντο.

https://t.co/nw8HnRZxRd

O “Μάρτιν” του βρετανικού Channel 4 ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό. Τον έχετε σίγουρα απολαύσει, σε μικρότερους ρόλους που πάντα έκλεβαν την παράσταση στα Friday Night Dinner, Harry Potter, James Bond και στην καταπληκτική μίνι σειρά Chernobyl. Ήταν υποψήφιος για βραβείο Olivier το 2006 και για Tony το 2009.

https://t.co/M2c3imSdRf

Στις συνεντεύξεις του έλεγε πολύ συχνά ότι σημαντικό στην υποκριτική είναι “πάντα να παίρνεις τη δουλειά στα σοβαρά, αλλά όχι τον εαυτό σου”. 

https://t.co/b2sA9hODQU

Το Friday Night Dinner προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2011 και έχει τρέξει για έξι σέζον.Το sitcom μιλά για την βρετανική εβραϊκή οικογένεια Goodman, οι γιοι της οποίας επιστρέφουν στο πατρικό τους κάθε Παρασκευή βράδυ για ένα γεύμα, το οποίο περιέλαβε συνήθως την κατανάλωση «crimble crumble» για το επιδόρπιο (η μητέρα τους δεν φημιζόταν για τις μαγειρικές της ικανότητες), και κάθε επεισόδιο τελείωνε με κάποιου είδους φάρσας μετά από την εμφάνιση του ασυνήθιστου γείτονά τους Jim.

Ο δημιουργός του Robert Popper είπε ότι ήταν “ένας βαθιά έξυπνος, αστείος, έξυπνος, ευγενικός άνθρωπος. Αλλά είχε επίσης αυτό το σπάνιο πράγμα, είχε την κοινή πινελιά, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν απλά να σχετίζονται μαζί του, να τον νιώθουν δικό τους. Δεν νομίζω ότι έκανε ποτέ κάτι λάθος… ήταν πολύ επαγγελματίας και ήταν ένας υπέροχος τύπος”, στο BBC Radio 5 Live. 

 

https://t.co/c51ROTFSgg

Ο Ρίτερ καταγόραν από το Κεντ, είπε σε συνέντευξή του το  2014 ότι βάσισε κάποιες πτυχές του Martin στον πατέρα του, λέγοντας: «Πολλές από τις ιδιομορφίες προέρχονται από τον δικό μου αγαπητό γέρο πατέρα. Ήταν και πολύ αστείος τύπος.” Στο δράμα του 2019 στο Τσερνομπίλ, το οποίο παρήχθη από το HBO και το Sky UK, ο Ritter έπαιξε τον Anatoly Dyatlov, τον αναπληρωτή επικεφαλής μηχανικό στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ.

Το 2013, έπαιξε στο θέατρο τον John Major στο “The Audience”, το οποίο ήταν το έργο του δημιουργού του Στέμματος, Peter Morgan, για τις συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών και της Βασίλισσας, που έπαιξε η Dame Helen Mirren.

Θα μας λείψει πολύ.