ΟΚ, μπορεί στα μέσα Μαίου να μπαίνουμε επίσημα στην τουριστική σεζόν, αλλά τα δείγματα ότι «καλά θα πάει και αυτό» δόθηκαν ήδη από σήμερα.

Σύμφωνα με το Creta24, βρέθηκε θετικός στον ιό τουρίστας ανάμεσα στους δεκάδες ελέγχους που έγιναν από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ. Ο τουρίστας που βρέθηκε θετικός βρισκόταν μεταξύ επιβατών σε πτήση από Γερμανία.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό είναι πως ο συγκεκριμένος τουρίστας θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για δέκα ημέρες στο σπίτι που έχει δηλώσει ως χώρο διαμονής και στη συνέχεια να προχωρήσει σε ένα ακόμα μοριακό τεστ. Αν αυτό είναι αρνητικό, τότε θα μπορέσει να σταματήσει την καραντίνα.

Για να ταξιδέψει κάποιος θα πρέπει να προσκομίσει στην αεροπορική εταιρία και πριν την επιβίβαση του στο αεροπλάνο αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών αλλά και να συμπληρώσει τη φόρμα εντοπισμού του, δηλαδή τη φόρμα που δίνει όλα τα στοιχεία της διαμονής του το διάστημα που θα παραμείνει στην Κρήτη.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 300 τουρίστες έχουν φτάσει από τις 27 Μαρτίου ως και σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με πτήσεις από Γερμανία (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βερολίνο), Ολλανδία (Άμστερνταμ) και Ελβετία (Γενεύη).