Σε γενικές γραμμές, το πρώτο διάστημα που ένα παιδί «διακόπτει» την απλή, εξαρτώμενη από δυο ενήλικες, ζωή ενός ζευγαριού είναι κάπως δύσκολη. Οι Karstan και Maxine, μαζί με τη νεογέννητη κόρη τους, Zuri, ήρθαν να αλλάξουν αυτή τη θεωρία, ζώντας την πολυπόθητη van life, αυτή που βλέπουμε στα social media και δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως πράγματι κάποιοι άνθρωποι στριμώχνουν τη ζωή τους σε ένα van και ζουν την κάθε μέρα on the road.

Για τον Karstan και τη Maxine, καθώς και για τους υπόλοιπους λάτρεις της ζωής στον δρόμο, το απρόβλεπτο αλλά και μονότονο πρώτο διάστημα της ζωής σαν γονιός, μαζί με τα περίεργα ωράρια ύπνου, συνέβησαν σε ένα van. Η van life έχει μετατραπεί σε social media trend, από το 2011, όταν ο Foster Huntington, σχεδιαστής του οίκου Ralf Lauren, μετατράπηκε σε Instagram influencer. Οι αναρτήσεις του που απεικόνιζαν τη ζωή ενός ανθρώπου που αβίαστα περιπλανιέται, μετατρέποντας την πιο σύγχρονη μορφή «μποεμιάς» σε αισθητική, τρόπο σκέψης και ζωής. Δέκα χρόνια μετά, ακολουθώντας το αντίστοιχο hashtag, συνεχίζουμε να βλέπουμε ακόμα και άτομα της Gen Z να στριμώχνουν τις ζωές τους σε vans, να έχουν αφήσει πίσω τους οτιδήποτε περιττό και να ζουν με έναν τρόπο όσο ελαφρύ χρειάζεται, για να κινείται πάνω σε τέσσερις ρόδες.

Όταν ο Huntington έκανε το πρώτο του #vanlife ποστ, η Maxine και ο Karstan είχαν ήδη ολοκληρώσει ένα road trip 15.000 χιλιομέτρων στην Αυστραλία. Δώδεκα χρόνια, έναν γάμο και οχτώ Volkswagen μετά, το ζευγάρι ακόμα δεν έχει βαρεθεί να παίρνει καλές γεύσεις από περιπέτεια. Μετά τη γέννηση της κόρης τους, ξεκίνησαν ήπια, με μερικές εκδρομές τα Σαββατοκύριακα, τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσουν πως ήρθε η στιγμή να περάσουν έξι μήνες στον δρόμο.

Η πανδημία τους βρήκε στο Queensland και αντί να επιστρέψουν στο σπίτι, απφοάσησαν να ταξιδέχουν πως το Cape York, μαθαίνοντας ειδήσεις και νέα σε pubs που βρίσκονταν στη διαδρομή τους. Οι περιπέτειές τους είναι διαθέσιμες για όλους μας στον λογαριασμό τους στο Instagram.

Το #couplegoals έγινε #vanlifegoals

Οι Claire Falconer και  Luke Morris παρακολουθώντας τον λογαριασμό του ζευγαριού, αποφάσισαν να δοκιμάσουν το vanlife, «πειράζοντας» το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια του lockdown στη Μελβούρνη. Η εγκυμοσύνη της Claire έβαλε λίγο σε παύση τα σχέδιά της, αλλά αυτόν τον μήνα σκοπεύουν να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο ζωής τους, τοποθετώντας τον λίγο πολύ πάνω σε τέσσερις ρόδες. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και για τους Alex και Kobi, που ζουν τη ζωή σε ένα van, τις μέρες που τους επιτρέπει η full-time δουλειά τους. Για εκείνους, άδειες, δουλειά, και roadtrips, συνδυάζονται προσφέροντας μια αίσθηση περιπέτειας όχι και τόσο εκτός του comfort zone τους.

#nofilter

Σε κάποια φάση της on the road ζωής τους, ο Karstan και η Maxine έπιασαν τους εαυτούς τους να εξαρτώνται πολύ από το Adobe Lightroom και τα φίλτρα. ΟΚ, η συνειδητοποίηση είναι η αρχή των πάντων, και έτσι το ζευγάρι διέγραψε κάποιες παλιές, πολύ «πειραγμένες» φωτογραφίες και αποφάσισε να μη χρησιμοποιεί φίλτρα, αλλά και να κάνει συνεργασίες με brands που στηρίζουν τη βιωσιμότητα, δίνοντας ουσία στην επιρροή τους μέσα από τον λογαριασμό τους.

Η επόμενη περιπέτειά τους θα καταγραφεί και θα δημοσιευθεί στο YouTube, πάνω στην ώρα που είχαμε ανάγκη μια αληθινή έμπνευση και μια ανάσα από άσφαλτο και απουσία περιορισμών.

Πληροφορίες: Guardian