Δεν ξέρουμε πώς θα μοιάζει η πρώτη μας συνάντηση με τους εξωγήινους. Ίσως να έχει γίνει ήδη και να μην το γνωρίζουμε. Όπως βλέπουμε σε πολλές ταινίες, έχουν άλλωστε προηγμένη τεχνολογία και έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τα ίχνη τους. Αλλά όπως αναφέραμε, αυτό συμβαίνει στις ταινίες και στο Χόλιγουντ. Σύμφωνα με τον διακεκριμένο φυσικό, Μίτσιο Κάκου, η πολυαναμενόμενη συνάντησή μας, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

Και καλύτερα να μην γίνει. Μακριά και αγαπημένοι, δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για την πρόβλεψη που είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια που ήθελε τους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με εξωγήινο πολιτισμό, ο Κάκου είπε τα εξής:

«Σύντομα θα έχουμε το τηλεσκόπιο Webb σε τροχιά και θα έχουμε χιλιάδες πλανήτες να εξετάσουμε και για αυτό πιστεύω ότι είναι σχετικά υψηλές οι πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με κάποιο εξωγήινο πολιτισμό» και πως «Κάποιοι συνάδελφοί μου πιστεύουν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Εγώ πιστεύω ότι αυτή είναι μια απαίσια ιδέα. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη στον Μοντεζούμα όταν συνάντησε τον Κορτές στο Μεξικό, πριν από τόσες πολλές εκατοντάδες χρόνια».

Θα είναι, όμως, φιλικοί ή θα δαγκώνουν; Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Guardian. «Προσωπικά πιστεύω ότι οι εξωγήινοι εκεί έξω θα είναι φιλικοί, αλλά δεν μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτό. Οπότε πιστεύω ότι θα έρθουμε σε επαφή, αλλά πρέπει να το κάνουμε αυτό πολύ προσεκτικά».

Ας ελπίσουμε οι ανθρωπότητα να μην δει το βιβλίο του Χ. Τζ. Γουέλς να παίρνει μορφή στον πραγματικό κόσμο και αρκεστεί στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.