Τα anime δεν γνωρίζουν ηλικίες, σε αντίθεση με τα κλασικά κινούμενα σχέδια που, από κάποια χρόνια και μετά, χάνουν τη σημαντικότητα που είχαν κάποτε στο παιδικό μυαλό μας. Στην Ιαπωνία, το να είσαι μέρος αυτής της κουλτούρας ή ακόμα καλύτερα το να εργάζεσαι στις εταιρείες που παράγουν το ένα anime μετά το άλλο, είναι κάτι φυσιολογικό. Αν βέβαια τα αρνηθείς και ανακοινώσεις στην οικογένειά σου ότι απεχθάνεσαι, για παράδειγμα, τις ταινίες του Μιγιαζάκι, ίσως και να σε αποκληρώσουν. Με το δίκιο τους, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρεις κάποια δουλειά του θρυλικού Χαγιάο Μιγιαζάκι αν και, στο Netflix, μπορείς εύκολα να βρεις πολλές από αυτές. Σε προηγούμενο άρθρο μας σου είχαμε προτείνει μερικές και καλό θα ήταν να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και να περάσει ένα, δύο, τρία, πέντε βράδια μπροστά στην οθόνη σου. Το κείμενο αυτό, όμως, γράφτηκε για τις σειρές που σε περιμένουν στο Netflix και όχι για τις ταινίες. Δυστυχώς, στο ελληνική εκδοχή του, o αριθμός των anime δεν είναι και τόσο μεγάλος αλλά μην ανησυχείς, κάπου, κάποτε, θα ανανεωθεί. Μέχρι τότε, βρήκαμε τις anime σειρές που έχεις τη δυνατότητα να δεις άμεσα και πίστεψέ μας, είναι καλές. Πολύ καλές.

When They Cry – 2006

Ο ελληνικός τίτλος είναι όταν Κλαίνε τα Τζιτζίκια και η σειρά είναι βασισμένη σε σειρά παιχνιδιών τα οποία έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και στο anime. Το Netflix, πριν πατήσουμε το play, μας ενημερώνει πως πρόκειται για μια σειρά με απειλητική ατμόσφαιρα. Ναι, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι. Το κακό, βέβαια, είναι πως βρίσκουμε μόνο τον πρώτο κύκλο.

https://www.youtube.com/watch?v=Kq5BHKn_o_k

Black Lagoon – 2006

Πολλές ιστορίες σε αυτό το καταπληκτικό anime, βασίζονται σε πραγματικές πειρατικές ιστορίες. Επίσης, βλέπουμε μια ιδιαίτερη αγάπη προς τον Ταραντίνο. Μήπως θα έπρεπε ήδη να έχετε ανοίξει το λάπτοπ σας;

Castlevania – 2017

Μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο. Όπως ήδη θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, το Castlevania είναι μια σειρά πολύ επιτυχημένων παιχνιδιών. Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Η παραγωγή είναι αμερικανική, όμως εφόσον το Netflix την συγκαταλέγει στα anime, μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά; Όχι. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει. Ναι, σίγουρα αξίζει.

Tokyo Ghoul – 2014

Θα μπορούσε και καλύτερα, πολύ καλύτερα, ειδικά αν σκεφτούμε τα manga αλλά αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. «Αποτροπιαστικό» και με «ακραίες σκηνές βίας» γράφει το Netflix. Ίσως και να έχει δίκιο.

Code Geass – 2006

Εδώ θα βρείτε πολλά όπλα και πολλές εκρήξεις. Τo Code Geass είναι ένα «δυνατό» anime που διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν με τις τρεις κυρίαρχες δυνάμεις, την Ασία, την Britannia και και τη Ευρωπαϊκή συμμαχία (όχι, δεν διαβάζετε κάποιο βιβλίο του Όργουελ) να προσπαθούν να επιβληθούν η μία στην άλλη.

My Hero Academia – 2016

To My Hero Academia, για κάποιο λόγο, έχει αγαπηθεί από το κοινό του Netflix. Και μπράβο του γιατί το αξίζει. Η σειρά ακολουθεί ένα αγόρι που γεννήθηκε χωρίς υπερδυνάμεις, σε έναν κόσμο που το να έχεις υπερδυνάμεις, είναι φυσιολογικό. Μήπως σας κέρδισε από τώρα; Δείτε το.

Neon Genesis Evangelion – 1995

Η καλύτερη σειρά anime όλων των εποχών. Τέλος. Τόσο ψύχραιμα το γράφουμε.