Σοβαρά τώρα, οι Radiohead μπούκαραν στο TikTok, με επίσημο λογαριασμό, την πρώτη μέρα του Απρίλη. Πρωταπριλιάτικο αστείο; Ίσως. Εντελώς προβλέψιμα, η πρώτη ανάρτηση της μπάντας δεν θυμίζει τυπικό βίντεο TikTok, αλλά περισσότερο ένα creepy, αινιγματικό βίντεο, που σηματοδοτεί την επιστροφή του χαρακτήρα τους, Chieftain Mews

Γνωστός από τα παλιά webcasts των Radiohead -και αναστημένος το 2017, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο παραγωγός Nigel Godrich, κάθεται στο γραφείο ενός παρουσιαστή ειδήσεων και μπροστά από το logo των Radiohead. Τι κάνει; Ρωτάει κάποιον off camera τι ακριβώς θέλει να πει και λέει με κλασικό creepy τρόπο “Tik Tok Tik Tok Tik Tok”. Έπειτα, κοιτάζοντας τον θεατή στα μάτια αναφέρει με πιο σοβαρή πια φωνή «Αυτό είναι το wakeup call σας. Να έχετε μια ωραία μέρα». Στο μεταξύ, κακά τα ψέματα, ψαρώσαμε. 

@radiohead

 

♬ original sound – Radiohead

“Περήφανοι που συμμετέχουμε στην επανάσταση του TikTok”, γράφει η περιγραφεί του λογαριασμού των Radiohead, ενώ κάποιοι φανς ήδη κάνουν λόγο για φάρσα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως όλο αυτό έγινε Πρωταπριλιά. 

Πρόσφατα, ο frontman των Radiohead, Thom Yorke μοιράστηκε ένα νέο remix του Creep, «χαρίζοντάς» το ως soundtrack toυ show μόδας του Jun Takahashi για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021.