Δεν πήγε τόσο καλά, όσο περίμενε η ηθοποιός και παρουσιάστρια, η πρεμιέρα του Celebrity Game Night.  Προκαταβολικά ας ειπωθεί το εξής: στο τέλος κάθε επεισοδίου ένα χρηματικό ποσό προσφέρεται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που επιλέγει η νικήτρια ομάδα. Αυτό όμως δεν σταμάτησε χιλιάδες τουιτεράδες να εκφράσουν την αντίθεσή τους και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός, ότι το Mega έδωσε στην Σμαράγδα Καρύδη την παρουσίαση μιας εκπομπής.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B7%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η ηθοποιός είχε δεχθεί επίθεση για την ανάρτησή της σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου. Πρόσφατα, στην εκπομπή του καναλιού της “Πάμε Δανάη” δήλωσε πώς ένιωσε αδικημένη για την επίθεση που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B7%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

“Το να έχεις βγάλει με κάποιον φωτογραφία δεν σημαίνει πως γνώριζες τι κάνει στην προσωπική του ζωή. Υπάρχει θυμός και νευρικότητα στα social media, λόγω πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Στεναχωρήθηκα βαθιά για την επίθεση που δέχθηκα. Ένιωθα αδικημένη” συμπλήρωσε.

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το Cancel Culture στα πρώτα του βήματα στην ελληνική τηλεόραση

Η Σμαράγδα Καρύδη θεωρεί ότι είχε παρεξηγηθεί η ανάρτησή της. Το σημείο που δεν της συγχωρούν είναι το «αλλά» κάτι που είχε προκαλέσει και την αντίδραση της Ζέτας Δούκα:

«…Απλώς δε μπορώ ούτε θέλω να βγω στον λιθοβολισμό της πλατείας να ρίξω κι εγώ μια πέτρα. Είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς μου είναι ξένο. Μπορώ μόνο να στέκομαι με δέος στην ώρα τη σκληρή του καθενός. Ξερω ότι εγώ μπορώ να έχω αυτή τη ψυχραιμία γιατί ποτέ κανείς δε μου φέρθηκε κακοποιητικά και δεν έχω μαζεμένο πόνο ούτε οργή. Όμως το ότι εγώ από θέση, από χαρακτήρα ή απλώς επειδή ήμουν τυχερή, δεν άφησα περιθώρια σε κάποιον να μου φερθεί έτσι δεν σημαίνει ότι δε ξέρω τι γίνεται δίπλα μου. Και πόσο έχουν υποφέρει συνάδελφοι μου από απαράδεκτες συμπεριφορές» έγραψε η Σμαράγδα Καρύδη. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B7%CE%95%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τι σημαίνει cancel culture; Η απαίτηση για την παραδειγματική αποπομπή από τον χώρο εργασίας των ενόχων (ή των ανθρώπων που θεωρούνται ένοχοι) ή ακόμη και την ακύρωση της σφαίρας επιρροής τους.