Μιλώντας στην εκπομπή “Mega News”, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, αλλά και στην ενίσχυση του κλάδου της εστίασης, που όπως όλοι έχουμε βίαια νιώσει στο πετσί μας, δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει.

Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως η σύσκεψη από την οποία είχε πριν λίγο εξέλθει, είχε ως κατάληξη την απόφαση για ενίσχυση του κλάδου της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ, για την κάλυψη υλικών, ώστε τα καταστήματα να μπορούν -όταν έρθει η ώρα- να επαναλειτουργήσουν

Αποφεύγοντας να απαντήσει με ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης, ο υπουργός αναφέρθηκε στο δικό του προσωπικό στοίχημα, το άνοιγμα του λιανεμπορίου. «Όσο γρηγορότερα έρθουν τα self tests, θα χρησιμοποιηθούν και στο λιανεμπόριο και σε άλλους κλάδους. Πράγματι έχουμε πάρει μια και πολιτική απόφαση. Δεν την λέω μόνο πολιτική, υπήρξε και συμφωνία των γιατρών. Αλλά και πολιτική απόφαση, να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο. Αυτή μας η απόφαση, δρα στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε ως κυβέρνηση στον κόσμο της αγοράς, του λιανικού εμπορίου αλλά και τους πελάτες, ότι θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Πιστεύω πως το λιανικό εμπόριο και το έχω πει και στους γιατρούς, τήρησε τα μέτρα. Γι’ αυτό πιστεύω πως το λιανικό εμπόριο δεν έπαιξε τρομερά μεγάλο ρόλο στην άνοδο της πανδημίας», ανέφερε.

Το highlight βέβαια της όλης τοποθέτησης, ήρθε όταν ο κ.Γεωργιάδης χτύπησε ξύλο για να μην πάνε τα πράγματα στραβά και ξανακλείσει το λιανεμπόριο.

«Θέλω να παρακαλέσω λοιπόν τους πάντες, αυτή μας την εμπιστοσύνη να την αξιοποιήσουν και να την τιμήσουν. Διότι αν τα πράγματα εξελιχθούν στραβά, καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει να ανατρέψουμε αυτή μας την απόφαση κι αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει»., ανέφερε μόλις ξεμπέρδεψε με το προληπτικό του ritual. Δες το απόσπασμα στο 06:16.

Σε κάθε περίπτωση, σε περίπτωση που αναρωτιόσουν πότε θα πατήσουμε πλέι στην κανονική ζωή ή οτιδήποτε τη θυμίζει, «η επιστροφή μας στην κανονική ζωή, όπου όλα θα δουλεύουν όπως τα είχαμε συνηθίσει έχει ακόμα δρόμο, τόσο όσο θα χρειαστεί για να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας μέσω των εμβολιασμών», ανέφερε ο υπουργός.