Από τις υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα κανείς δε γλίτωσε. Καλά, δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλουμε να πούμε. Τα χακί αποφάσισε να φορέσει λοιπόν και ο κορονοϊός αφού στο ΚΕΥΠ Λαμίας εντοπίστηκαν πάνω από 50 κρούσματα το τελευταίο τριήμερο τα οποία διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός χωρίς νοσηλείες εκτός στρατοπέδου ή κάποιου νοσοκομείου σύμφωνα με το LamiaReport.gr.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα περιστατικά είναι ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση ήπια αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερες πληροφορίες. Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξή τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου, εκτός φυσικά και αν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό. Δεν έχει εξοδόχαρτο με λίγα λόγια για τους νεοσύλλεκτους.

Τι θα κάνουν οι φαντάροι τους τρεις επιπλέον μήνες της θητείας τους

Ωστόσο υπάρχει η σημαντική «λεπτομέρεια» της «χρέωσης» των συγκεκριμένων κρουσμάτων ως κατοίκων Λαμίας, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά και πλασματικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, αφετέρου έχει ανεβάσει πάρα πολύ των αριθμών των μολύνσεων! Και αν στην πρώτη περίπτωση το λάθος είναι στατιστικό, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λήψη αχρείαστων σκληρών μέτρων περιορισμού, καθώς οι συγκεκριμένες μολύνσεις είναι εσωτερικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι ενδοοικογενειακές, σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι από τις 17 έως 31 Μαρτίου τα περιστατικά covid στην πόλη της Λαμίας είναι 240. Τα κρούσματα σε άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, είναι 56 και από τις 25 Μαρτίου μέχρι σήμερα 40, ενώ το τελευταίο 3ήμερο, 27 (τα 14 στις 31 Μαρτίου). Επειδή λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να έχουμε άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών, μόνο από πληροφορίες μπορούμε να σας μεταφέρουμε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη όλα τα ενεργά περιστατικά στις λίστες του ΕΟΔΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι νεαροί άνδρες που έχουν μολυνθεί από covid καταλαμβάνουν το 23,3% των ενεργών κρουσμάτων του 14ημέρου, επηρεάζοντας πολύ σημαντικά τα νούμερα που βλέπουν οι επικεφαλής στο κέντρο αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: LamiaReport.gr