Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ERTFLIX θα μεταδοθεί η mini τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Θα είναι σκοτεινή, θα χυθεί πολύ αίμα και οι ιθύνοντες νόες την περιγράφουν σαν τον Παπαφλέσσα αν είχε γράψει το σενάριο ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν του Game Of Thones.

Στον πιλότο θα μπούμε στα άδυτα της Φιλικής Εταιρείας, μια μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό από τρεις Έλληνες εμπόρους με σκοπό την προετοιμασία μιας ελληνικής επανάστασης. Στο δεύτερο επεισόδιο είμαστε στον Φεβρουάριο του 1821, τότε που ο αρχηγός της Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης, εισέβαλε στη Μολδοβλαχία, ενώ τον επόμενο μήνα οι Φιλικοί δημιούργησαν επαναστατικές εστίες από τη Μακεδονία ως την Κρήτη. Το ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη θα κρατήσει ο Αργύρης Πανταζάρας.Προσωπική επιλογή και αδιαπραγμάτευτος όρος του Τσαφούλια ήταν ένας ρόλος για τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Για τους ρόλους των  Νικόλαου Σκουφά,  Αθανάσιου Τσακάλωφ και  Εμμανουήλ Ξάνθου έχουν επιλεχθεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Νίκος Κουρής και ο Όμηρος Πουλάκης.

Η κυρία Αγγελοπούλου φέρεται να έχει κλείσει συμφωνία με τον Αριστείδη Τζονευράκη για την παραγωγή ντουλαμάδων, το αστικό πανωφόρι του 19ου αιώνα, ανοιχτό μπροστά, έδενε με ζώνη και ολοκλήρωνε τη φορεσιά του φουστανελοφόρου και το επιχιτώνιο του ευζώνου. Τα σεγκούνια ίσως τα αναλάβει o Μάριος Σουάμπ του Zeus+Dione.

Φυσικά το καστ της σειράς Έτερος Εγώ θα παρελάσει στα επεισόδια σε ρόλους γνωστών ηρώων. Τα γυρίσματα πιθανότατα θα ολοκληρωθούν αρχές Ιουνίου και η σειρά θα βγει το φθινόπωρο του 2021.

Καλό μήνα παιδιά, Καλή πρωταπριλιά