Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κατάσταση στη χώρα μας όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων δεν είναι και η καλύτερη. Χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 4.320 κρούσματα ενώ σήμερα 3.616. Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι από τις 13.30, δεν ανέλυσε μόνο την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει αν ληφθούν έτσι ώστε να μειωθεί η διασπορά του ιού αλλά και να βελτιώθεί η καθημερινότητα των πολιτών της χώρας με μερική άρση τους.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι συμφώνησαν αλλά με τρεις προϋποθέσεις: Να μην υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους, να γίνονται rapid test στους εργαζομένους δύο φορές την εβδομάδα και να διατηρηθεί το ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα. Με την αποστολή SMS στο 13032 και με τη μέθοδο click in shop και click away θα λειτουργήσουν λοιπόν για να μην πάρετε πολύ αέρα. Εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.

via GIPHY

Από το Σάββατο 3 Απριλίου, πιλοτικά, θα έχουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούμε διαδημοτικά με το αυτοκίνητό μας με τη χρήση του SMS 6.  Μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια είναι το όριο διότι, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, αν παρατηρηθούν συνωστισμοί, τότε θα πάρουν πίσω αυτή την ελάφρυνση επειδή δεν είστε καλά παιδιά. Όσον αφορά τα σχολεία, η συζήτηση θα ανοίξει -σε αντίθεση με αυτά- την επόμενη εβδομάδα.