Αυτό ήταν. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, οι άνθρωποι που ρουφούν το καλύτερο καυσαέριο στην καλύτερη χώρα του πλανήτη, θα μπορούν να ρουφούν και την κάνναβη μετά το τέλος της δουλειάς τους. Νόμιμα πια. Σκεφτείτε μερικά άτομα που μόλις έφυγαν από το new age γραφείο τους με τα εσωτερικά φυτά, τα τούβλα και τα μίνιμαλ φωτιστικά και για να νιώσουν άνθρωποι μετά από τις 10 ώρες σκληρής μποέμ εργασίας, να τσιλάρουν όπως τους αρμόζει.

Οι βουλευτές της πολιτείας της Νέας Υόρκης υιοθέτησαν χθες, Τρίτη, το νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο (governor για τους ψαγμένους) να έχει δηλώσει πως θα το υπογράψει.

via GIPHY

Η Νέα Υόρκη θα είναι η 15η πολιτεία των ΗΠΑ που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο αφού εν έτει 2021 μάλλον κατάλαβαν πως θα φέρει ζεστό χρήμα «Για πολύ καιρό η απαγόρευση της κάνναβης έπληττε δυσανάλογα τις έγχρωμες κοινότητες επιβάλλοντάς τους βαριές ποινές φυλάκισης», τόνισε ο Άντριου Κουόμο ενώ έκανε λόγο για «ιστορική αυτή νομοθεσία δικαιώνει τις εδώ και καιρό περιθωριοποιημένες κοινότητες, αγκαλιάζει μια νέα βιομηχανία η οποία θα ενισχύσει την οικονομία και δημιουργεί σημαντικές δικλείδες ασφαλείας για τους πολίτες»

Έτσι, όσοι είναι άνω των 21, θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη αλλά και να την καλλιεργούν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση. Σύμφωνα με το γραφείο του Κουόμο, η αλλαγή θα αποφέρει ετησίως 350 εκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Άντε και στα δικά μας.