Η σειρά ξεκινάει να προβάλλεται στο Mega την Κυριακή 4 Απριλίου. Αλλά, σε πανδημικό διαδικτυακό δημοσιογραφικό avant première είδαμε το πρώτο επεισόδιο. Φυσικά, δεν περιμέναμε να είναι τόσο καλό και εννοείται θέλαμε να δούμε άλλο ένα επεισόδιο στα καπάκια. Γιατί με το πρώτο επεισόδιο απλά γνωρίσαμε τους χαρακτήρες. Τι θα γίνει με την απαγωγή των παιδιών; Ουπς, ίσως μικρό spoiler.

Τι χρειάζεται να ξέρετε πριν το δείτε κι εσείς και κάνουμε ένα Facebook γκρουπ για να συζητάμε τα επεισόδια. Γιατί είναι όντως τόσο καλό. Αστυνομικό το λες, έχει στοιχεία θρίλερ αλλά περισσότερο προς το δράμα μια κλίση. Λιτοί διάλογοι, ωραία φωτογραφία, υπερπαραγωγή σε σκηνές, πλάνα (αυτά με το drone κερδίζουν τον θεατή) , δράση και ένα καστ με τα καλύτερα ονόματα της ελληνικής βιομηχανίας. Προσωπικά, σειρά με Αντώνη Καφετζόπουλο, Χρήστο Λούλη, Γιάννο Περλέγκα, Βίκυ Παπαδοπούλου και Δημήτρη Λάλο πλήρωνα ευχαρίστως συνδρομή για να τη δω.

Η αισθητική του True Detective είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Κοίτα τώρα να δεις τι ωραία μαγικά έχουν κάνει εκεί στο Mega. Ζήτησαν από τους Πέτρο Καλκόβαλη και Μελίνα Τσαμπάνη των «Αγριων Μελισσών» ένα ωραίο σενάριο. Δηλαδή ψώνισαν από τους γνώστες της συνταγής των επιτυχιών. Και το δίδυμο έγραψε μια ιστορία για binge watching και κινηματογραφική ταινία. 2 σε 1. Έχεις μια ιστορία απαγωγής, μια οικογένεια με περίεργες σχέσεις, μια συμμορία και πολλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος που σχετίζονται με την φαμίλια των πρωταγωνιστών, δηλαδή των Καρούζων.

Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης, που «έντυσε» μουσικά το τρέιλερ της ταινίας «Παράσιτα», η οποία απέσπασε 4 βραβεία Όσκαρ το 2020.

Υπόθεση: Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή.​

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος δίνει ρεσιτάλ ως Σπύρος Καρούζος. Έχει το grandeur που απαιτεί ο ρόλος του αυταρχικού πατριάρχη που δίνει εντολές και δεν έχει μεγάλη υπομονή. Έχει δύο κόρες. Τη Βίκυ Παπαδοπούλου που είναι ευαίσθητη και παντρεμένη με τον Δήμαρχο Γιάννο Περλέγκα και την αυστηρή Ανθή Ευστρατιάδου που μάλλον θέλει να χωρίσει τον Χρήστο Λούλη. Είναι όλοι μαζεμένοι σε σπίτι για να γιορτάσουν γενέθλια. Οι δυο κόρες του Καρούζου στέλνουν τα παιδιά τους στο ίδιο ιδιωτικό, το διευθύνει η Μυρτώ Αλικάκη. Ο Καρούζος έχει ξαναπαντρευτεί με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου κι έχουν κι ένα έφηβο γιο στο ίδιο σχολείο.

Το επόμενο πρωί βλέπουμε τις δυο κόρες να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολικό. Αλλά, μετά από λίγο τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό (αγαπάμε Χριστίνα Χειλά Φαμέλη). Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή.

Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων. Η νεαρή αυτή δημοσιογράφος είναι η μικρότερη κόρη του Καρούζου, Πηνελόπη Τσιλίκα στο ρόλο,  ίσως έχει προβληματικές σχέσεις με τον πατέρα της και κάτι τρέχει μαζί της και με τον αστυνομικό που έχει αναλάβει την υπόθεση απαγωγής, τον Δημήτρη Λάλο (αυτός ο αστυνομικός θα κάψει καρδιές).

Ο Χρήστος Λούλης που ενσαρκώνει τον Βασίλη Τότση σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Πάμε Δανάη έδωσε πολλά hints για τη σειρά. “Ο “Σιωπηλός δρόμος” είναι βασισμένο σε ένα παραμύθι όπου ένας αυλητής αφού έχει προσφέρει μια υπηρεσία στην πόλη και δεν πληρώθηκε, σαγηνεύει τα παιδιά με μουσική και τα παίρνει από την πόλη. Ο δρόμος από όπου χάθηκαν τα παιδιά απαγορεύτηκε να ακούγεται μουσική, για αυτό ονομάστηκε σιωπηλός δρόμος. Ο ρόλος μου είναι ένας θετός γονιός ενός κοριτσιού το οποίο απάγεται. Η απαγωγή των παιδιών φέρνει στην επιφάνεια διάφορα πράγματα κρυμμένα στην μικρή κοινότητα”. 

Αν έχεις δει το “Μαύρο Λιβάδι” και το “Ζίζοτεκ” του Βαρδή Μαρινάκη έχεις παραπάνω από δέκα λόγους να δεις αυτή τη σειρά. Γιατί ο  βραβευμένος σκηνοθέτης βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία της νέας σου αγαπημένης σειράς.Η νέα σειρά του Mega TV αποτελείται από 13 επεισόδια και σίγουρα είναι καλύτερη από τις μεξικάνικες σαπουνόπερες του Netflix. Μίνι σειρά δεν έχει ξαναγίνει από κανάλι που δεν είναι καλωδιακό. Και σίγουρα είναι μια νέα τάση που κέρδισε το ελληνικό κοινό αν κρίνουμε από την επιτυχία του Σωτήρη Τσαφούλια με το Έτερος Εγώ.

Ένταση, ατμόσφαιρα, αστυνομικό σκοτεινό δράμα, οικονομικές ανισότητες, ρημαγμένες οικογενειακές σχέσεις, άνθρωποι με πολλά μυστικά, κινηματογραφικά πλάνα, καλογραμμένο σενάριο και σκηνοθεσία που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από Netflix. Δεν χάνεται αυτή η ελληνική σειρά.

Πρεμιέρα την Κυριακή 4 Απριλίου στις 21:00 το βράδυ κάνει η καινούργια σειρά του MEGA, «Σιωπηλός Δρόμος».

Photos:Papadakis Press / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ