Το Ever Given, το πλοίο που γέννησε τα καλύτερα memes και tweets των ημερών, απελευθερώθηκε εν μέρει από τις όχθες της διώρυγας του Σουέζ, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η ζωτικής σημασίας πλωτή οδός θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου. Αυτά γράφει ο Guardian, αναφέροντας πως ρυμουλκά και συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μερικώς το τεράστιο πλοίο.

Στο μεταξύ, αυτό δεν είναι και μικρό νέο, αν σκεφτείς πως έχει προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ από τις 23 Μαρτίου, με το internet και το Twitter να έχουν γεμίσει με memes και ιδέες για το πώς μπορεί να «ξεφρακάρει» το Σουέζ.

Πάντως ακόμα και τώρα, δεν είναι σαφές το πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της θαλάσσιας οδού. Μέχρι και χθες, ειδικά συνεργεία έσκαβαν για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της διώρυγας στην οποία το πλοίο είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να πλεύσει το σκάφος κανονικά.

Η προσάραξη του Ever Given έχει προκαλέσει τον εγκλωβισμό 369 σκαφών που σκόπευαν να διαπλεύσουν τη Διώρυγα. Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι γνωστό πότε θα καταφέρουν τα υπόλοιπα πλοία να συνεχίσουν την κυκλοφορία τους και τέλος πάντων πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να «σπάσει» αυτό το μποτιλιάρισμα.

Η δανέζικη εταιρία Maersk εκτίμησε πως ίσως πάρει «τρεις ως έξι μέρες» για να περάσουν όλα τα πλοία που ήταν εγκλωβισμένα εκεί το Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση, όσο αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις, και εφόσον υπάρχει μια πρώτη ελπίδα για να επαναφορά του Σουέζ στην αρχική του κατάσταση, ξέρετε, αυτή που το μετατρέπει σε αγωγό του 12% του παγκόσμιου εμπορίου, έχουμε χρόνο να δούμε κάποια από τα καλύτερα memes και tweets του Ever Given να παίζει το μεγάλο κακό αδερφό ενός μικρού πλην τίμιου εκσκαφέα.

https://twitter.com/hashtag/suezcanel?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αυτή είναι μια καλή στιγμή να αναφέρουμε πως ο χειριστής αυτού του εκσκαφέα φαίνεται να έχει αποκτήσει το δικό του, προσωπικό επιτυχημένο λογαριασμό στο Twitter με user name “Guy With The Digger At Suez Canal” και με 59.6Κ ακόλουθους και bio: “Trying my best. No promises.” 

https://twitter.com/hashtag/SuezBLOCKED?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw
https://t.co/oQ5kVOSftc