Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια στο Σουέζ μπας ανοίξει επιτέλους η διώρυγα και κινηθεί λιγάκι η οικονομία. Το ΥΠΕΞ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών και τη 2KΡ σε Τριγωνικό Ραντάρ, θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ξεκολλήσει το ”Ever Given” και να ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Καπετάνιος αφήνει με αλάρμ τάνκερ και κλείνει τη δυώρυγα του Σουέζ

Αλλά δεν είμαστε οι μόνοι. Βοήθεια θα στείλουν επίσης στην Αίγυπτο η Αμερική, η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να αποσκοπούν πουθενά. Από την καλή μας την καρδιά, που λένε. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Provocateur, οι Έλληνες ειδικοί βρίσκονται ήδη εκεί και έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Για το Ever Given, ρε γαμώτο, θα μπορούσε να πει κάποιος. Η αποστολή μας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Provocateur (το επαναλαμβάνουμε μήπως και το πιστέψετε), αποτελείται από τους Μιχάλη Χ. και τον Χρήστο Ψ. που ειδικεύονται στο ξεπαρκάρισμα. 

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

«Τι έχουμε εδώ μάγκες μου; Πού είναι το πρόβλημα; Χμ, κατάλαβα. Ναι, ναι, φαίνεται. Χρήστο, για κοίτα και εσύ. Τι λες;»

Ο Χρήστος ρίχνει μια ματιά: «Ναι».

Μιχάλης: «Τι ναι;»

Χρήστος: «Υπάρχει πρόβλημα».

Οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι και οι Άραβες κοιτάζονται μεταξύ τους, εντυπωσιασμένοι από την παρατήρηση του Χρήστου. «Είναι αλάνι, ξέρει από αυτά ο Χρηστάρας. Έχει κάνει Ισθμό, διώρυγα Κορίνθου», λέει ο Μιχάλης και ακολούθησαν επιφωνήματα θαυμασμού από τους ειδικούς των άλλων χωρών με χαρακτηριστικότερο το «wow» των Αμερικανών.

 

via GIPHY

«Πάμε, μην χάνουμε χρόνο. Καπετάνιο, έτοιμος; Ωραία. Πάμε. Έλα πίσω. Λίγο ακόμα. Έλα. Άλλο λίγο. Όπα. Καλά είσαι. Πάρτο λίγο δεξιά. Όπα. Όπα ρε. Σιγά ρε μαλάκα θα μας σκοτώσεις. Μπροστά. Μπροστά είπα, εμένα θα ακούς. Όπα, καλά είσαι. Λίγο αριστερά ακόμα. Πρόσεχε το καΐκι. Τι στο διάολο, νύχτα το πήρανε το δίπλωμα; Μπλέξαμε Χρήστο, δεν στρίβει ούτε με αίτηση το εργαλείο».

Ο Χρήστος κοιτάζει στο κινητό του. Μόλις έκανε αντίδραση «φωτιά» η Σοφία στο story που ανέβασε πριν λίγο με μια φωτογραφία του ”Ever Given” γράφοντας I love my job. «Ναι, υπάρχει πρόβλημα» απαντά ξανά χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία. Οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι και οι Άραβες ξεσπούν σε χειροκροτήματα μετά από μία ακόμα καίρια παρέμβαση του Έλληνα ειδικού.

«Λοιπόν, έλα πίσω. Έλα, έλα, έλα, έλα. Όπα», συνεχίζει ο Μιχάλης. «Πω, μιλάμε για άσχετους», μονολογεί και πίνει λίγο από το freddo espresso. Ανάβει τσιγάρο, η κατάσταση το σηκώνει. Περνούν τρεις ώρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

«Παίδες, δεν πάει άλλο, έχουμε και δουλειές. Φέρ’ το σε μένα να τελειώνουμε. Χρήστο τράβα βίντεο».

*Η ιστορία είναι φανταστική. Ο Μιχάλης έπινε freddo cappuccino και όχι freddo espresso.