Λίγο φως. Λίγο φως ελπίζουμε να δούμε από τις αρχές Απριλίου και γιατί όχι, το αγαπημένο μας ποτό στο τραπέζι του μπαρ που επιλέξαμε να γιορτάσουμε την πρώτη δόση ελευθερίας. Ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος, με τις σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μας έδωσε μερικές ελπίδες και μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Τους εσωτερικούς τους βαρεθήκαμε.

Μέσα στον επόμενο μήνα, θα γίνει όπως όλα δείχνουν ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων αφού τα δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό δίνουν αυτή τη δυνατότητα. «Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου», δήλωσε ο υπουργός και παραδέχθηκε πως με την κίνηση αυτή θα μπορέσει να αναπνεύσει ξανά η οικονομία αλλά και η ψυχολογία των πολιτών.

via GIPHY

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας, είναι και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και «γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους». Αυτό ήταν το κερασάκι αφού σημαίνει ότι όσα μαγαζιά διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, θα δουν και πάλι τα καθίσματά τους γεμάτα (εντάξει, με τα γνωστά μέτρα να τηρούνται).

Όσο για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, εδώ τρώμε ένα μίνι άκυρο αφού τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε χαλάρωση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να βρρεθούμε στο πρώτο στάδιο της ανοσίας με την πρόοδο των μαζικών εμβολιασμών. Η παροχή των δωρεάν τεστ, όπως είπε, θα ισχύει για τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ποιο είναι το πρώτο που θα κάνετε όταν βρεθείτε στο στέκι σας;