Σε άλλα νέα, η Ολλανδία ετοιμάζεται να στείλει περίπου 200 άτομα για διακοπές οχτώ ημερών στην Ελλάδα, σαν «πείραμα» για το κατά πόσο είναι εφικτός ο τουρισμός στη διάρκεια της πανδημίας. Γιατί αν το live your myth in Greece δεν είναι πείραμα, τότε τι είναι;

Οι 200 τυχεροί θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση αλλά και κατά την επιστροφή τους προς την Ολλανδία. Στο μεταξύ, θα έχουν απολαύσει διακοπές σε all inclusive ξενοδοχείο στη Ρόδο, με κόστος 399 ευρώ ανά άτομο. Το all inclusive, δεν το λέμε για να ζηλέψετε, μιας και πρακτικά τα 187 που θα επιλεγούν δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, ενώ επιστρέφοντας στην Ολλανδία, θα περάσουν δέκα μέρες υποχρεωτικής καραντίνας. Οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 25.000 πάντως.

Το σχέδιο εκπονήθηκε από τη Sunweb σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση και αφορά 187 τουρίστες ηλικίας 17 ως 70 ετών. Αυτοί θα είναι και οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι στο Mitsis Grand Hotel, το οποίο θα έχουν κυριολεκτικά για την πάρτη τους για οχτώ μέρες.

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση αποθαρρύνει τους πολίτες να ταξιδεύουν, μιας και τα νέα κρούσματα είναι σε έξαρση. Κάπως έτσι, οι οχταήμερες διακοπές κάποιον τυχερών δεν εκλαμβάνονται ως η καλύτερη των ιδεών. Πολλοί μάλιστα συνέκριναν τις διακοπές στο ξενοδοχείο της Ρόδου με φυλακή πολυτελείας, μιας και όπως είπαμε, οι επιλεχθέντες δε θα επιτρέπεται να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Όπου εγκαταστάσεις βέβαια εννοούμε τρεις πισίνες και δυο εστιατόρια. Σε κάθε περίπτωση, η καραντίνα με θέα τη θάλασσα της Ρόδου είναι σίγουρα κάτι για να ανυπομονείς.