Η αγνότητα μπορεί να μην φαίνεται, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Δες για παράδειγμα τι συμβαίνει στα δάση των Καρπαθιών, τη μεγαλύτερη ανέγγιχτη έκταση άγριου δάσους στην Ευρώπη, έκτασης 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εκεί γεννιέται το AQUA Carpatica, ένα ‘’θαύμα της παρθένας φύσης’’ καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Η αγνότητα δεν φαίνεται, αλλά μπορούμε να τη βρούμε αν φτάσουμε στην αφετηρία, εκεί που ξεκιμούν όλα. Είναι μια διαδρομή απαραίτητη πόσο μάλλον όταν μιλάμε για όσα μας κρατούν κυριολεκτικά στη ζωή, όπως το νερό.

Μεταφορικά και κυριολεκτικά, αυτή τη διαδρομή προς την αφετηρία, προς την αρχική πηγή, έκανε και ο κύριος Ιωάννης Βάλβης, ο οποίος το 2010 ξεκίνησε να εμφιαλώνει το AQUA carpatica, ένα νερό που ανακαλύφθηκε το 2005 στα βουνά των Καρπαθίων, μια περιοχή πραγματικά παρθένα, ανέγγιχτη από τον πολιτισμό, τη γεωργία, τη βιομηχανία και γενικώς οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα.  Πριν λοιπόν προτείνει στους Έλληνες καταναλωτές το AQUA Carpatica για τις ευεργετικές του ιδιότητες (υψηλό PH, ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία, μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο,  μηδέν νιτρικά για το φυσικώς ανθρακούχο και σχεδόν μηδενικά νιτρικά για το φυσικό μεταλλικό νερό), εμπιστεύτηκε τη φύση που εδώ και χιλιετίες προσφέρει το μοναδικό στο κόσμο φυσικώς ανθρακούχο νερό χωρίς νιτρικά, προσφέρει απόλαυση και αγνότητα. Εμπιστεύτηκε τη φύση η οποία φροντίζει για τη μακρόχρονη γεωλογική διαδρομή αυτών των υδάτων, στη διάρκεια της οποίας εμπλουτίζονται σε μεταλλικά στοιχεία. Εμπιστεύτηκε τη φύση γιατί στη φύση θα βρίσκεις πάντα την αγνότητα ακόμα και δεν την βλέπεις.

Η απόλαυση της καθαρής και απαλής γεύσης είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να μπει σε ζυγαριά ή να συγκριθεί με άλλα. Άλλωστε κάθε αγνή απόλαυση και ευχαρίστηση έχει τη δική της αυτόνομη αξία, δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί διότι είναι απόλυτη. Η ιστορία του AQUA Carpatica και η γευστική εμπειρία που μας προσφέρει φέρνει στο μυαλό μας όλες εκείνες τις φορές που νιώσαμε αγνή χαρά και ικανοποίηση.

Η πρώτη φορά στο γήπεδο

Τυπικά αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εκδοχή της «from father to son» ιεροτελεστίας, αν και πλέον πολλοί μπαμπάδες μυούν και τις κόρες τους στη μαγεία του γηπέδου. Ο πατέρας που βαδίζει δίπλα με το παιδί του καθώς κατευθύνονται στη θύρα του σταδίου. Και οι δύο φορούν το ίδιο κασκόλ, αυτό της αγαπημένης τους ομάδας, και ετοιμάζονται να μοιραστούν μαζί για πρώτη φορά αυτή τη μοναδική αίσθηση που νιώθει ένας φίλαθλος όταν διακρίνει το πράσινο του αγωνιστικού χώρου καθώς ανεβαίνει στα σκαλιά της κερκίδας, όταν νιώθει την μυρωδιά του γρασιδιού στα ρουθούνια πριν καθίσει στη θέση του. Λίγες εμπειρίες είναι τόσο αγνές όσο αυτή, σε λίγες εμπειρίες θα βρεις τόσο ανόθευτη αγάπη όσο αυτή ενός πατέρα για το παιδί του και όσο δύο φιλάθλων για την ομάδα τους.

Η μέρα του πτυχίου

Ίσως να μην είναι ό,τι πιο σημαντικό θα πετύχεις στη ζωή (όχι ίσως, σίγουρα δεν είναι). Ίσως να μην έρχεται καν στην ώρα του, αλλά μετά από μερικά εξάμηνα ή και έτη καθυστέρησης. Όμως η ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών σπουδών αποτελεί πάντα έναν στόχο η επίτευξη του οποίου σε γεμίζει με χαρά γνήσια, πρωτογενή. Συμβολίζει την ολοκλήρωση μιας εποχής και την αρχή μιας νέας, όπου όλα θα είναι καινούργια, άγνωστα και συναρπαστικά. Το μόνο που ζητείται από εσένα είναι ενθουσιασμός και περιέργεια -όλα σε απόλυτα αγνό και αυθεντικό βαθμό.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο

Προφανώς, όχι η δική σου πρώτη μέρα, αλλά η πρώτη μέρα αυτού του μικρού σε ηλικία ανθρώπου τον οποίο έχεις φροντίσει και έχεις διαπαιδαγωγήσει ώστε να ξεκινήσει τώρα το ταξίδι του στη γνώση, ένα ταξίδι που είναι γοητευτικό όσο λίγα. Καθώς ετοιμάζεις το παιδί σου για την πρώτη του μέρα στο σχολείο, καθώς το κοιτάς από απόσταση να στέκεται ανάμεσα στους άλλους συμμαθητές του, καθώς το αποχαιρετάς λίγο πριν μπει στην σχολική αίθουσα νιώθεις ότι απέναντι σου έχεις μια ύπαρξη που πλέον θα μάθει να μοιράζεται, να συνεργάζεται, να δουλεύει για έναν κοινό σκοπό. Μια ύπαρξη που ξεκινά με αγνότητα την πορεία προς την ολοκλήρωσή του.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η αγνότητα στα συναισθήματα είναι εκεί και υπάρχει ακόμα και αν δεν τη διακρίνουμε. Επίσης αποδεικνύουν ότι η αγνότητα είναι κάτι που μας προσφέρεται με φροντίδα. Το ίδιο συμβαίνει και με την καθαρότητα και απαλότητα στη γεύση. Η φύση των Καρπαθίων, εκεί όπου στα απάτητα δάση της, ανέγγιχτα από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες βρόχινου νέρου, μάς προσφέρει με τη σοφία της και την αιώνια φροντίδα της ένα αγνό, πλούσιο σε φυσικά μεταλλικά στοιχεία, με ισορροπημένο pH νερό, για τους λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ένα θαύμα της παρθένας φύσης, το Aqua Carpatica.