Το Clap Hands ψήλωσε απότομα και μετά το Vol.6, αποφασίσαμε να δώσουμε στη στήλη ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ζητώντας από καλλιτέχνες να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι των επιλογών. Η αρχή έγινε με τον Anser και ακολούθησαν οι Ταφ Λάθος και η εξαιρετική Sugahspank!. Στο Vol.10, αφήνουμε την Ελλάδα και μεταφερόμαστε για λίγο στο εξωτερικό. Στις μέρες μας, η μουσική είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για ένα άμεσο και ακίνδυνο ταξίδι.

Ποιος είναι, όμως, ο καλεσμένος μας; Έχουμε την τιμή να επιλέγει για εμάς τη μουσική της Παρασκευής ο Oonops, το άτομο που στην εκπομπή του «Oonops Drops», στο Brooklyn Radio της Νέας Υόρκης, παίζει αυστηρά με βινύλια. Στο show του, επίσης, έχουμε ακούσει αποκλειστικές μίξεις από Coldcut, Rich Medina, J.Rawls, DJ Kaos (The Artifacts), Morcheeba, Fingathing, Guts, DJ Damage (Jazz Liberatorz), Fat Freddy’s Drop, The Reflex, The Herbaliser, Hunger (Gagle), Nickodemus, DJ Maestro (Blue Note), Chinese Man, Ancient Astronauts, Kutiman και πολλoύς άλλους.

Με τη βοήθεια του Rsn, επικοινωνήσαμε με τον Οonops και του ζητήσαμε 10 κομμάτια για να μας συντροφεύσουν την καλύτερη μέρα της εβδομάδας. Εκείνος, αφού δέχθηκε με μεγάλη χαρά, δημιούργησε τη λίστα με το όνομα «Sleep Walk» και, όταν με το καλό την ακούσετε, θα καταλάβετε το λόγο που της δόθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος.

Σε αυτή θα βρούμε διάφορα είδη όπως dub, soul, jazz, pop αλλά και «πολλά συναισθήματα», όπως είπε. Η σειρά των κομματιών δεν είναι τυχαία και μοιάζει αρκετά με mixtape, όπως έκανε δηλαδή και στο Brooklyn Radio. Για το λόγο αυτό και για πρώτη φορά στο Clap Hands, δεν θα παρέμβω μουσικά με τις δικές μου προτάσεις. Ακολουθήστε μας στο Spotify για περισσότερες λίστες.

Βρείτε τον Oonops στο Facebook, στο Instagram και στο Brooklyn Radio.

Τα παράπονά σας, τις προτάσεις σας και τις ευλογίες σας στο kdedes@tncgroup.gr. Cheers!