Πολύ ανήσυχος φαίνεται να είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιας και βρίσκει επικίνδυνη την παγίωση της «κουλτούρας του επιδόματος» με τον κόσμο να μη θέλει να δουλέψει. Όπου επίδομα, τα 534 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στους εργαζομένους επιχειρήσεων που βάλλονται από την πανδημία, και όπου κόσμος όσοι ζουν με αυτά τα 534 ευρώ, χωρίς να μπορούν να δουλέψουν, αλλά και χωρίς να ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουν. Βγάζει κάτι νόημα; Όχι βέβαια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Κυρανάκης γίνεται θέμα με την αρνητική έννοια. Δεν έχει ξεχάσει κανείς τα σχόλιά του για το πώς οι νέοι άνθρωποι δε στέλνουν βιογραφικά, ούτε τη δημοσιοποίηση του ονόματος του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία στην πλατεία Νέας Σμύρνης, σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. Βέβαια, με αυτό το τελευταίο ξεμπέρδεψε η Ράνια Τζίμα για εμάς.

Πριν λίγες μέρες, ο κ.Κυρανάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ 104,6 εξέφρασε την ανησυχία του μήπως ο κόσμος ξεχάσει ότι η παρούσα κατάσταση με τα επιδόματα είναι κάτι προσωρινό και «παγιωθεί η κουλτούρα του επιδόματος». Φαίνεται, δεν έχει καταλάβει πως τα επιδόματα αυτά ανυπομονεί να ξεφορτωθεί ο κόσμος, αναμένοντας να γυρίσει στις δουλειές του και σε μια κανονικότητα.

«Πρέπει να επιταχύνουμε προς το άνοιγμα της αγοράς. Πρέπει να ξαναδουλέψει ο κόσμος. Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κουλτούρα που πάει να παγιωθεί, του επιδόματος. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μία ολόκληρη κοινωνία, η οποία ζει με ένα επίδομα. Ναι, τώρα είναι αναγκαίο, είναι όμως, μην ξεχνάμε κάτι προσωρινό. Δεν μπορούμε να διδάξουμε μία ολόκληρη κοινωνία παγιώνοντας την κουλτούρα του επιδόματος», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στόχος είναι να ανοίξει η αγορά και να επιστρέψουν στις δουλειές τους όσοι το θέλουν πραγματικά και όσοι δε θέλουν να ζουν από το κράτος, όσοι δε βολεύονται σε αυτό. 

Ο κ.Κυρανάκης φαίνεται για ακόμα μια φορά να αγνοεί την πραγματικότητα, απομακρυνόμενος για ακόμα μια φορά από την αλήθεια, θέλοντας να περάσει αυτό που περνάει πάντα: την αίσθηση ότι ο μέσος Έλληνας είναι οκνηρός. Δεν έχει αντιληφθεί πως οι άνθρωποι με τα επιδόματα απαιτούν εδώ και καιρό να επιστρέψουν στις δουλειές τους, τις οποίες πολλοί από αυτούς βλέπουν να βάζουν λουκέτο μη έχοντας καταφέρει να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους με τα επιδόματα αυτά.