Θόρυβο. Οι περισσότεροι παίκτες των ριάλιτι παιχνιδιών κάνουν πολλές ίντριγκες, άπειρους καυγάδες, τρελά ξεσπάσματα, έντονους δηλητηριώδεις μονολόγους στις κάμερες γιατί είναι δασκαλεμένοι. Ξέρουν τι θα παίξει η Σταματίνα, η Φαίη, η Κατερίνα και ο Μουτσινάς. Είναι οι παίκτες που έχασαν όλα τα ουσιαστικά και έμειναν με τις προθέσεις. Ξέρουν πώς να πουλήσουν τον εαυτό τους και τι περιμένει η παραγωγή από εκείνους. Υποκρίνονται περσόνες. Ή προσομοιώσεις και απεικάσματα του εαυτού τους (αξεπέραστος Μποντριγιάρ μιλάμε) στην υπερπραγματικότητα των ριάλιτι (ατόφια φιλοσοφία). 

Και μετά υπάρχει και ο Παναγιώτης Τζαμαλής. Που δεν εκπέμπει ένταση. Δεν θα κινηθεί σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα για να φανεί ότι δουλεύει. Γιατί πραγματικά δουλεύει. Και το κάνει με το δικό του χρόνο. Τον αντι- τηλεοπτικό. Τον αργό, με πρόγραμμα, υπομονή και ηρεμία. Χωρίς να άγεται και να φέρεται από τον ΘΟΡΥΒΟ.

https://twitter.com/hashtag/MasterChefGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Και υπάρχουν και μερικοί παίκτες τηλεοπτικών παιχνιδιών που δεν γκρινιάζουν ασταμάτητα, δεν είναι ανυπόφορα ναρκισσιστικές προσωπικότητες, δεν είναι παρωχημένες βερσιόν αγαπημένων παλάιμαχων ριάλιτι παικτών και κάνουν τη νοσηρότητα του εκάστοτε ριάλιτι λιγότερο εξαντλητική για τον τηλεθεατή. Ο Παναγιώτης Τζαμαλής ανήκει σε αυτή την κατηγορία, είναι δηλαδή ένας μονόκερως.

https://twitter.com/hashtag/MasterChefGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Είναι τέτοιο είδωλο που παραχωρεί προνόμια σε λιγότερο ευνοημένους (ριζοσπαστικά δημοκράτης) παρακινημένος από το αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας παρά από τη φιλοδοξία να κατακτήσει την κορυφή.Έτσι έσωσε από τη χθεσινή δοκιμασία αποχώρησης τον φίλο του Παύλο, που τον είδε κυριευμένο από το άγχος να φοβάται.

Και είναι ατόφιο καρτούν βγαλμένο από τις παιδικές σειρές. Πανηγυρίζει σαν καρτούν, δίνει αιτιολογίες που ταιριάζουν σε ήρωα παιδικής («έδωσα την κάρτα ασυλία γιατί μου μίλαγαν στο σπίτι και δεν με άφηναν σε ησυχία, έδωσα την κάρτα για το γαμώτο για να ησυχάσουν μερικές μερικές).

https://twitter.com/hashtag/MasterChefGR?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Είστε πολύ μικροί Κύριοι 

Ο Παναγιώτης Τζαμαλής είναι το τίμιο το αουτσάιντερ, αυτό που κανείς δεν υπολογίζει τη δυναμική του αλλά θα τους πετσοκόψει τη φόρα με τη σωστή στρατηγική τακτική και την πραγματική προοδευτική στάση ζωής. Δείτε τον να λέει :”Εγώ τον Παύλο τον συμπαθώ πολύ γιατί είναι άτομο που καταλαβαίνει. Οι υπόλοιποι είναι το θέμα ότι δεν καταλαβαίνουν. Το ότι είναι λίγο διαφορετικός από τους υπόλοιπους, δεν με ενοχλεί. Τα έχω ξεπεράσει εγώ αυτά τα κόμπλεξ εδώ και χρόνια. Βέβαια υπάρχουν στο σπίτι κάποιοι σαραντάρηδες που δεν τα έχουν ξεπεράσει ακόμα και έτσι καταλαβαίνω πόσο «μικροί» είναι ακόμα”. Τα χει πει κι ο άλλος ο Τζαμάλ: Άντρες παντελονάτοι να ‘χουνε γίνει σκάρτοι.

“Ντροπή σας”

Ο Παναγιώτης Τζαμαλής, που ψηφίστηκε τότε ως ο τρίτος υποψήφιος, επίσης, εκνευρίστηκε με τη στάση της ομάδας του, όχι επειδή ψηφίστηκε ο ίδιος αλλά η Μαρία: «Σας ζήτησα να με ψηφίσετε γιατί εγώ σας έφερα εδώ σήμερα για να καταλάβω με τι κριτήρια ψηφίζετε. Ψηφίσατε μία κοπέλα που έφερε έναν πόντο στην ομάδα, δεν έχει σημασία πως τον έφερε. Η Κόκκινη ομάδα βρήκε τον δρόμο της, εσείς με αυτό που κάνατε δεν πρόκειται να γίνεται ομάδα. Έχετε μια κοπέλα την οποία πρέπει να την προστατεύσετε κι εσείς της βάζετε την θηλιά στον λαιμό. Ντροπή σας».

https://www.youtube.com/watch?v=J1o0x50U8GI

Ο Παναγιώτης Τζαμαλής είναι ο τιμωρός ήρωας του ριάλιτι γιατί υπερβαίνει την πλοκή των ρόλων. Δεν ενδίδει σε κάποιο σενάριο, κάνει ανεξάρτητο σινεμά το παιδί. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του τιμωρού: εκπαίδευση, συμπόνια, ικανότητα δικτύωσης, έμπνευση και επίγνωση έμπρακτη της θυσίας. Χειρίζεται την αβεβαιότητα και το άγχος με τον δικό του cool τρόπο. Αποκτά γνώση και η δική του άσκηση θάρρους είναι να λέει κατάμουτρα σε κάποιον την άποψη του και όχι με μηχανορραφίες. Καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο περιβάλλον του και επιλέγει τις κινήσεις του, ξαφνιάζοντας τους αντιπάλους του. Γιατί είναι ο αγαπημένος τόσων πολλών τηλεθεατών; Γιατί έχει αλλεργία στην κοινωνική αδικία. Κι έχει μια ισχυρή βούληση για απονομή δικαιοσύνης.