Σταματήστε ότι κάνετε. Η ελληνική γαστρονομία απέκτησε το beef που της αξίζει. Νοικοκυρές από την Ορεστιάδα μέχρι την Κάλυμνο έχουν χωριστεί σε team Argiro vs team Akis. Ποιος είναι ο εμπνευστής της γαλατόπιτας Μάνης; Ποιος την έκλεψε τη συνταγή; Ποια μαρίζ είναι η καλύτερη; Ταψί 30 εκατοστά που μπορώ να βρω καλό;

 

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στον ALPHA. Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε τη συνταγή της γαλατόπιτας που ανήκει -σύμφωνα με την ανάρτηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου – στην αγαπημένη μαγείρισσα χωρίς να την κάνει quote.

Δίκασε η Αργυρώ

“Γαλατόπιτα Μάνης. Όταν την βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία!!!!Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριο μου @papadakisrestaurant για πολλά χρόνια. Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012. Ε τώρα αν βγαλεις το αμύγδαλο και βαλεις το καρύδι η βαλεις διαφορετικά φυλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ,το όνομα και η διαφορετική τεχνική ,είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα !!! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική, ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς . Έμαθα στην ζωή μου να μην κοιτάω ποτέ τι κάνει ο διπλανός μου. Έτσι ξεκίνησα κι έτσι πορεύομαι στην ζωή μου. Δεν καταδέχομαι να αντιγράψω ποτέ και κανέναν και ο νοών νοήτο ή απλά συνεχίζει να εμπνέεται με δικούς μου τίτλους και άλλους ξηρούς καρπούς.”

Φλέξαρε πίνακα ο Άκης και περιοδικά 

Στο Kitchen Lab ο Άκης Πετρετζίκης παρουσίασε στο κοινό τη συγκεκριμένη συνταγή και σήμερα θέλησε να απαντήσει σχετικά.  Ανέβασε στα stories του προσωπικού του λογαριασμού μία εικόνα, στην οποία ο ίδιος απεικονίζεται σε έναν πίνακα τέχνης και σχολίασε: «Ποιος κάνει την καλύτερη γαλατόπιτα; Εδώ καράβια χάνονται… Βαρκούλες αρμενίζουν… tip: αντί για καρύδια, μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα».

Να τοποθετηθεί η Μενεγάκη: ψάξαμε και βρήκαμε πότε μαγείρεψε η Αργυρώ την γαλατόπιτα (δεν έχουμε ζωή παιδιά) 

Το σωστό το ρεπορταζ

Εδώ η συνταγή του Άκη και εδώ της Αργυρούς. Καλή όρεξη και σχεδόν 500 θερμίδες το κομμάτι. Ρέγουλα