Το όχι και τόσο μακρινό 2019, μια ρεπόρτερ της εκπομπής “On Camera”  του σταθμού ΤV10 είχε βγει στο κέντρο των Τρικάλων με ένα βασικό ερώτημα: τι πιστεύουν οι άνθρωποι για την ομοφυλοφιλία.

Στο βίντεο, άνθρωποι κάθε φύλου και ηλικίας καλούνται να απαντήσουν ερωτήσεις όπως ποια είναι η δική τους στάση απέναντι στα ομοφυλόφιλα άτομα, αν θεωρούν ότι περιθωριοποιούνται από την κοινωνία, αν θα τους τάραζε η εικόνα ενός ομόφυλου ζευγαριού να περπατάει χέρι χέρι στους δρόμους της πόλης, αν είναι προτιμότερο ένα παιδί να παραμείνει σε ένα ορφανοτροφείο παρά να υιοθετηθεί από ένα gay ζευγάρι.

Κόντρα σε κάθε στερεοτυπική πρόβλεψη, το 2019 οι κάτοικοι των Τρικάλων φαίνεται να ήταν αρκετά σίγουροι πως το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι υπόθεση προσωπική, που δεν αξίζει να αντιμετωπίζεται ως κάτι παράξενο, ωστόσο κάποιες ελλείψεις σε γνώσεις προφανώς δεν λείπουν.

Σε κάποιο σημείο, η ρεπόρτερ ρωτά μια κυρία τι θα έκανε αν το δικό της παιδί δήλωνε ομοφυλόφιλο και απαντά πως θα προσπαθούσε να εντοπίσει από νωρίς το «πρόβλημα» για να το «βοηθήσει». Αν δεν τα κατάφερνε; «Θα το αποδεχόμουν», λέει, «τι να κάνω δηλαδή; Να αφήσω το παιδί μου στον δρόμο;».

Δες το βίντεο εδώ: