Μαθαίνουμε ότι η καθημερινότητά μας θα αλλάξει ξανά καθώς τα μέτρα που μας περιόριζαν μέχρι σήμερα, θα μας αφήσουν επιτέλους να αναπνεύσουμε, έστω και για λίγο. Καλά, μην φανταστείτε τίποτα τρομερό. Ας βάλουμε λοιπόν ένα ποτό, μια λεμονάδα ή ένα ποτήρι φρέσκο γάλα, ό, τι θέλει ο καθένας και ας υψώσουμε τα ποτήρια μας στον ουρανό. Το πιθανότερο βέβαια είναι να τα υψώσουμε στο ταβάνι μας κοιτάζοντας τη λάμπα. Είναι και αυτή μια αρχή.

Από μία τέτοια περίσταση, δεν θα πρέπει να λείπει και η καλή μουσική. Έτσι, ζητήσαμε από την Sugahspank! να μοιραστεί μαζί μας 10 τραγούδια στα οποία έχει αδυναμία. Με όλο το θάρρος και τον σεβασμό απέναντι στις προηγούμενες λίστες που έχω επιμεληθεί (αναφέρομαι στις δικές μου και όχι στις συνεργασίες με τους καλεσμένους μας), αυτή είναι ίσως η πιο ιδιαίτερη. Και αυτό καλό είναι να γίνεται.

Στη λίστα της Sugahspank! θα ακούσουμε Chet Baker, Belmondo (δυστυχώς δεν βρήκα στο Spotify το αρχικό τραγούδι που μου πρότεινε στη συνεργασία με τον Yusef Lateef), Taj Mahal, Geeshie Wiley, το εκπληκτικό σαξόφωνο του Eddie Harris σε ήχους που δεν τον έχουμε συνηθίσει, Patrik Fitzgerald, Kali Uchis, Eydress, JPEGMAFIA και Tommy Cash. Για να τονώσω το τζαζ στοιχείο, πρόσθεσα Ahmed Abdoul-Malik, Dexter Gordon ενώ θα βρείτε επίσης μουσική με αφρικανικά και blues στοιχεία. Η λίστα μας ολοκληρώνεται με τον Jonathan Ritchman και το I Was Dancing In The Lesbian Bar, μπας και βρεθούμε και εμείς σύντομα σε ένα οποιοδήποτε μπαρ. Ακολουθήστε μας στο Spotify για περισσότερες λίστες.

Τα παράπονά σας, οι προτάσεις σας τις ευλογίες σας στο kdedes@tncgroup.gr. Cheers!