Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μας προτείνει να φερθούμε έξυπνα, να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για την αστυνομική βία και να προστατεύσουμε τη φήμη της χώρας, για να μη βλάψουμε τον τουρισμό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, φαίνεται να θεωρεί εξαιρετικά λάιτ τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν μετατρέψει πλατείες και γειτονιές σε αρένα για όποιον αστυνομικό αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του. Στην πράξη, βέβαια, ο υπουργός αμφιβάλλει για τα ίδια τα γεγονότα, που πλέον μετριούνται και σε αριθμούς, μιας και οι καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία έχουν αυξηθεί κατά 75%.

Στην ολομέλεια της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ισχυρίστηκε πως για τα δεδομένα της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει τα πιο ήπια μέσα καταστολής, καθώς και ελάχιστα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ ανέφερε πως στη χώρα δεν υπάρχουν «ούτε λαστιχένιες σφαίρες, ούτε σπρέι, ούτε άλογα, ούτε χειροβομβίδες, ούτε καουτσούκ, ούτε αστυνομικοί σκύλοι». Να λέμε και ευχαριστώ δηλαδή.

Παράλληλα, δε μπόρεσε να μην εκφράσει τη δυσφορία του για τις καταγγελίες των φαινομένων της αστυνομικής αυθαιρεσίας, ούτε να μην τις συνδέσει με αναίτιες τρικλοποδιές στην τουριστική δυναμική της Ελλάδας. «Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές μόνοι μας στη φήμη της χώρας μας, όταν μάλιστα πλησιάζει το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε ποια είναι τα σωστά και τα λάθος κίνητρα τελικά. Το νόημα είναι να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία και η αναίτια βία της ή να είμαστε καλά και υπάκουα παιδάκια για να μη φοβηθεί κανένας τουρίστας να κλείσει εισιτήρια και ξενοδοχεία για να ζήσει τον μύθο του στην Ελλάδα;