Στο εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino, το 1821 πήρε σάρκα και οστά, μόνο που οι ήρωες αυτοί τη φορά ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο Ιωάννη Μακρυγιάννη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Μαντώ Μαυρογένους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε Νικηταράς, ο Εμμανουέλ Μακρόν Ιωάννης Καποδίστριας, ο Μπόρις Τζόνσον Λόρδος Μπάιρον, ο Μάριο Ντράγκι Ανδρέας Μιαούλης, ο Τζο Μπάιντεν Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Γιάννα Αγγελοπούλου Μπουμπουλίνα.

Όπως και να έχει, δε θα μείνουμε στην ιντερνετική κατακραυγή που έφαγε το εξώφυλλο για ευνόητους λόγους (και οδήγησε στην απόσυρσή του), αλλά στην αντιγραφή. Γιατί, ναι, πριν μεταμορφωθούν όλοι παραπάνω σε ήρωες του ’21 κάποια άλλα δημόσια πρόσωπα είχαν φορέσει τη φουστανέλα μπιφόρ ιτ γουοζ κουλ. Και το έκαναν και καλύτερα αν μας ρωτάς.

Γιώργος Μαζωνάκης

Το μακρινό 2012, ο Μαζώ είχε ανέβει στην πίστα του «ΝΑΪΤ» ντυμένος τσολιάς, μιας και ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο των Αποκριών και τότε τις απόκριες τις ζούσαμε στα κλαμπ και τα μπουζούκια, όχι χαζεύοντας νοσταλγικά εξώφυλλα.

Σάκης Ρουβάς

Ο Σάκης Ρουβάς είχε φωτογραφηθεί με φουστανέλα -την έχει φορέσει κανείς καλύτερα;- για το λεύκωμα της φωτογράφου Καλλιόπης «Παραδοσιακές Φορεσιές». Ο Σάκης στη φωτογραφία φοράει κρητική ενδυμασία.

Χάρης Ρώμας

https://www.youtube.com/watch?v=ydRAFjWVoaA

Ποιος θα ξεχάσει την ποδοσφαιρική ομάδα Κολωκοτρονιτσίου, με τους παίκτες της να αγωνίζονται στο γήπεδο με πάθος, και τον Πόποτα-Χάρη Ρώμα να τερματίζει τον ρόλο του τερματοφύλακα με τη φουστανέλα. Θα σου πούμε εμείς. ΚΑΝΕΙΣ.

Βασίλειος Κωστέτσος

Θες να μιλήσουμε για θάρρος; Ωραία, ας πιάσουμε τον Βασίλειο Κωστέτσο, που ανήμερα της 25ης Μαρτίου πόζαρε ντυμένος τσολιάς στην Αγία Σοφία. Να θυμίσουμε επίσης, πως ο σχεδιαστής λάνσαρε και ολόκληρη συλλογή με τίτλο “I love tsolias” κάνοντας τη φουστανέλα fashion statement;

Τρύφωνας Σαμαράς

Τώρα θα σκέφτεσαι τον Τρύφωνα με τη Χαρά Βέρρα να τραγουδάνε το Μαντήλι στο Just The 2 Of US, αλλά δεν ήταν αυτή η παρθενική εμφάνιση του Τρύφωνα με παραδοσιακή φορεσιά. Ο Σαμαράς έχει ντυθεί τσολιάς και έχει χορέψει τσάμικο για να ευχηθεί χρόνια πολλά στον Γιώργο Παπαδάκη για τα γενέθλιά του. ΜΠΙΦΟΡ ΙΤ ΓΟΥΟΖ ΚΟΥΛ.