Οι χρόνιες παθήσεις αποτελούν δυστυχώς ακόμα ένα θέμα ταμπού, ενώ πολλές φορές τα άτομα που είναι υποκείμενα πέφτουν θύματα κοινωνικού στιγματισμού. Ο στόχος του podcast «ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ» είναι να ανατρέψει όλα αυτά τα στερεότυπα προβάλλοντας με τρόπο ενδυναμωτικό, θετικό και επί ίσοις όροις ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Το “ΜΠΡΑΗΝΤ ΣΑΗΝΤ” ξεκίνησε από μια ιδέα της Ήρας Κατσούδα και της Δήμητρα Νικητέα και εμείς εδώ στο Provocateur το πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, το αγκαλιάσαμε και να κάνουμε την ιδέα πράξη με τη συβλολη της Radcast στην παραγωγή. 

Το πρώτο επεισόδιο του ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ είναι αφιερωμένο στο Διαβήτη Τύπου 1. Με καλεσμένους τον Κωνσταντίνο και τη Βασιλική, ζευγάρι και διαβητικοί, συζητάμε ανοιχτά για τη χρόνια πάθησή τους.

Δεδομένου πως η ελληνική κοινωνία διακρίνεται από αγκυλώσεις, θίγεται τόσο η παρασιτική αδιακρισία όσο και η ανεπιθύμητη λύπηση που έχουν συναντήσει καθώς επίσης και η υπερπροστασία του οικογενειακού περιβάλλοντος. Η δημόσια χρήση ινσουλίνης σε ταβέρνα, τα «κερασμένα» ραντεβού εν ώρα διαβητικού κώματος, το κενό της αγοράς στα διαβητικά γλυκά, η υποστήριξη της αντλίας στο σεξ, ο αναγκαστικός θρησκευτικός τουρισμός, είναι λίγα ή και πολλά από αυτά που μας  παρουσιάζουν με απόλυτη ειλικρίνεια οι σημερινοί μας καλεσμένοι.

Καλή ακρόαση!

Μπορείς να ακούσεις το ΜΠΡΑΗΤ ΣΑΗΝΤ στο spotify, στο google podcasts και στο simplecast.

*Μουσική τίτλων: Ermis (@ermismusic).