Η ελληνική τηλεόραση φημίζεται για την ποιότητά της, τα ελάχιστα αλλά αναγκαία ριάλιτι, τις καθόλου κιτς διαφημίσεις, τα δελτία ειδήσεων που δεν επιλέγουν «στρατόπεδα», την έμφαση στις τέχνες και φυσικά τις on air συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα των εκπομπών. Δεν πιστεύουμε να διαφωνείτε με τα παραπάνω, έτσι;
 
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι η πολιτισμένη συζήτηση των Δημήτρη Καιρίδη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Γιώργου Τσίπρα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πολύ όμορφο κλίμα, οι δύο άντρες αντάλλαξαν κουβέντες όπως «σκάσε» και «είσαι καραγκιόζης» απλά για να μας υπενθυμίσουν πως όσοι αντιστέκονται και δεν παρακολουθούν τηλεόραση, υστερούν σε ποιότητα.
 
Ας δούμε λίγο τον διάλογό τους στο Action 24 που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε κάποια παράσταση στην Επίδαυρο:
 
-Δημήτρης Καιρίδης: «Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ο επίσημος, η νεολαία του καλούσε σε διαδηλώσεις, είναι δικολαβίστικο να προσπαθούμε να δούμε τι εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν θέλει ας αποκηρύξει τη νεολαία του».
-Γιώργος Τσίπρας: «Τι λαϊκισμός είναι αυτός… Φοβερός»
-Δημήτρης Καιρίδης: «Κύριε Τσίπρα, σκάστε…Μπορείτε»
-Γιώργος Τσίπρας: «Είσαι καραγκιόζης… Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο με τον κύριο. Είναι απολίτιστος. Ο άνθρωπος είναι απολίτιστος».
 
https://www.youtube.com/watch?v=oXQdsVZfSac
Εσείς θα πληρώνατε να δείτε ένα τόσο έντονο και βαθιά πολιτικοποιημένο έργο σε κάποια από τα θέατρα της χώρας;