Εδώ που φτάσαμε, τίποτα πια δεν μας φαίνεται περίεργο. Τι ήταν αυτό που διαβάσαμε τελευταία και κουνήσαμε το κεφάλι μας κάπως αδιάφορα; Οι άνθρωποι που περπατάνε αργά, έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να αρρωστήσουν από την Covid-19 και σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν από τη νόσο. Δεν τη λες και ευχάριστη είδηση για να ξεκινήσει κάποιος τη μέρα του τη στιγμή που πίνει την πρώτη γουλιά καφέ.

via GIPHY

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια βρετανική έρευνα και φυσικά θα τη χρησιμοποιήσουμε ως αντεπιχείρημα στο ”γιατί περπατάς τόσο γρήγορα; Ας απολαύσουμε τη βόλτα’’. Ας το παραδεχτούμε, είναι ενοχλητικό όταν η παρέα μας βαδίζει λες και βρίσκεται στο Επιτάφιο. 

Η μελέτη, λοιπόν, μας κάνει γνωστό ότι ”οι αργοί βαδιστές φαίνεται να αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή έκβαση της Covid-19, άσχετα από την παχυσαρκία”. Αυτή την ατάκα να την έχετε έτοιμη για την επόμενη φορά που θα στείλετε τον κωδικό 6. 

via GIPHY

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Γέιτς (παραλίγο τραγουδιστής) από το πανεπιστήμιο του Λέστερ, έκαναν τη δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας International of Obesity Journal και ανέλυσαν 412.596 μεσήλικες. Τι μάθαμε; O κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι αυξημένος για τους αργούς βαδιστές είτε έχουν κανονικό βάρος είτε είναι παχύσαρκοι.

Περπατήστε λίγο πιο γρήγορα λοιπόν για να βρούμε και εμείς την ηρεμία μας.